Den som dödade helvetets änglar

Guillou, Jan

| 2022

Flag from sv

24


?Aldrig förut har Guillou använt sig av en så intressant berättarteknik. Han låter den fiktiva skrivakten, den eleganta bläckpennans avsiktsbefriade rörelse i skrivblocket, spegla berättelsens form.? Expressen Jan Guillou Den som dödade helvetets änglarDet är inte vilka pensionärer som helst som hamnar i kampen mot extrem och ytterst välorganiserad brottslighet. Den ene är journalistveteranen Erik Ponti, den andre hans gamle vän från förr, den forne underrättelseofficeren Carl Hamilton.Till synes ett mycket omaka par, som det dock vore oklokt att underskatta. De hamnar snart i ett mycket händelserikt äventyr där inte bara livet står på spel.Jan Guillou inleder en ny serie men med två välbekanta romanpersoner i huvudrollerna.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Nja sisådär

Jan Banan

2022-11-23

Betyg

Spretig historia som är svår att få grepp om, där operation "Stråltant" räddar boken från bottenbetyg.

E

Erik Freiholtz

2022-08-19

Betyg

.

E

Erik Freiholtz

2022-08-19

Betyg

.

E

Ewa H

2022-05-24

Betyg

Tragglade mig igenom denna trista historia. En blandning av Hamilton, Ponti och Guillou själv. En slags memoarer utan egentlig tråd, mycket svammel. Och allt inklusive namndroppandet i Guillous ironiska och arroganta stil. Lite självcentrerat känns det, ointressant för mig.

Torbjörn Nilsson

2022-02-11

Betyg

Skriven med mycket gott humör och riktigt nöjsam att lyssna till/läsa. Självdistans, godmodiga småelakheter, välriktade sparkar mot det kapitalistiska tjuvsamhället och samtiden, en småputtrig intrig med Carl Hamilton och Ponti/ Guillou på stappliga äventyr.
Bra inläst av Tomas Bolme.