Ljudbok

Den skrattande polisen

Telefonen ringde. Gunvald Larsson ryckte till sig luren. - Ja. Larsson. - Sambandscentralen här. En radiopatrull i Solna har hittat en hel buss full med döda på Norra Stationsgatan. Ett massmord har skett på linje 47 och Martin Beck och hans kollegor ställs inför ett svårlöst brott utan vittnen. Bland offren finns en ung kriminalassistent med draget tjänstevapen. Var det bara en slump att han befann sig på bussen? Maj Sjöwall och Per Wahlöös boksvit Roman om ett brott har blivit internationella klassiker och stilbildande inom sin genre. De tio böckerna utkom mellan 1965 och 1975. Den skrattande polisen är den fjärde boken i serien och vann 1971 det prestigefyllda amerikanska Edgarpriset. Uppläsare Torsten Wahlund. Innehåller 6 cd + 1 mp3-cd. Speltid ca 7 timmar. Bonus: Maj Sjöwall presenterar romanen.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Martin Johansson

2020-05-15

Betyg

Spännande

Betyg

Jag läste de här böckerna som barn och har läst dem, men värderar dem olika från gång till gång. gen massor av gångerEn mer genomtänkt komentar kommer när jag läst boken ?

P

PL *

2015-04-08

Betyg

Ganska bra men tappar på slutet.

Jan Svensson

2015-03-10

Betyg

Detta ska vara den bästa svenska deckaren någonsin enligt Svenska deckarakademin. Men jag tycker att "Brandbilen som försvann" var snäppet batter. Men visst är denna bra också när de, med idogt polisarbete kopplat med lite tur, lyckas lösa fallet två gånger.

Jasmina <3

2014-08-16

Betyg

Denna bok var bra

Niklas Jakobsson

2014-03-02

Betyg

Ännu en mästerlig bok i serien. Jag gillar verkligen hur historien nystas upp långsamt och systematiskt, vilket gör det hela spännande från första till sista sidan.

Lars Willfors

2014-01-29

Betyg

Urtypen för det svenska deckarundret. Har en oväntad fräschör än i dag, och slår i fråga om gestaltning och tempo fingrarna av de flesta nutida utövare. S&W uppehåller sig en hel del vid den kvinnliga kroppen och kvinnlig sexualitet, med lite grumliga motiv, men uppsåtet verkar i huvudsak vara att illustrera hur kvinnokroppen är rov för det kapitalistiska systemet (det litterära kretsloppet är tydligen inget undantag). Upplösningen är något av en besvikelse, men visar möjligen på kriminalitetens inneboende slumpmässighet och brist på sammanhang och mening.

Johan Bengtsson

2013-09-01

Betyg

Sjöwall Wahlöös fjärde deckare. Handlingen kretsar kring ett gåtfullt massmord på en buss.
Humor, satir och en ganska bra deckarintrig blandas här med
suverän tids och personskildring. Av de jag har läst (om) i serien är detta den hittills bästa.

Maria T

2012-05-18

Betyg

Underbart med det tidstypiska som finns i boken; politik, design mm.

Marita Ryen

2012-04-24

Betyg

Betyg 3,5. Den bästa av de 4 första i serien. En spännande historia som håller än. Kul att läsa om brott på 60-talet, denna utspelar sig -67.

Per Ahlin

2011-07-13

Betyg

Det här är, enligt min mening, den starkaste romanen i denna "serie"