Den sjunde dagen

Einhorn, Stefan

| 2003

Flag from sv

110


Det vi ska tala om har min farfar tidigare berättat om för min far, och min far har i sin tur fört det vidare till mig. Och denna tradition är mycket äldre än så.? Så inleds samtalen mellan far och son i Stefan Einhorns roman Den sjunde dagen. Under sin sista tid i livet berättar pappan för sin son om en muntlig tradition som har förts vidare från generation till generation under årtusenden. Denna tradition tar upp den för mänskligheten centrala frågan ? vilken är människans uppgift? I deras samtal får vi följa diskussionen om människans egen inre utveckling och om hur vi kan förhålla oss till och bemöta våra medmänniskor. Pappan berättar för sonen om de fyra deluppgifter som människan har. Och om det hemliga namnet. Stefan Einhorn är professor vid Karolinska Institutet. Han har tidigare skrivit flera faktaböcker och kom 1998 ut med en uppmärksammad religionsfilosofisk bok ? En dold...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Mikaela Metafor

2019-09-17

Betyg

Ifall den faktiskt var baserad på verkliga konversationer men den är påhittad. Jag är 32 år och sakerna som tas upp känns som något som kanske skulle tala till mig som 17-åring eller så. Så nej.

K

Karin Williams

2018-06-10

Betyg

Givande läsning

A Grimner

2015-08-02

Betyg

Storyn är ganska fattig och de få dialogerna är rätt dåliga men det vägs upp av all djup och viktig visdom som behandlar de flesta av livets frågor. Att det är en fiktiv berättelse gör dock att man i slutändan som läsare känner sig ganska lurad.

Betyg

Tycker att den var tom och fylld av propaganda, förmedlade ingen känsla. När jag sedan läste att den inte ens var "based on a true story" kändes det hela ännu värre.

Johanna Galenpanna

2009-12-17

Betyg

Floskler, floskler, floskler, och så lite floskler till det. Urk.

M

Mirja Wiik

2009-10-05

Betyg

Denna bok bör läsas med värdighet och eftertanke. Boken ger en vidgad syn på livet!
Rekomenderas.

Conny Andersson

2009-07-26

Betyg

Underbart filosofiskt - gav mig en ny syn på judendomen