Den sjette natten

Bryn, Annika

| 2004

Flag from no

75


En kvinnelig journalist blir funnet drept. Det er det fjerde mordet i rekken på personer i offentlighetens lys, og ofrene har alle engasjert seg i arbeidet mot høyre-ekstremisme og fremmedhat. Politiet finner nazipropaganda på mordstedene, men ellers ingen ledetråder. Mordetterforsker Margareta Davidson får en skikkelig utfordring, men saken står i stampe. Samtidig forsvinner advokatparet Anne og John Danielsson og deres 13-årige datter. Politiet tar til å begynne med saken helt med ro, det kan se ut som om familien har dratt på ferie. Likevel er det noe som ikke stemmer. Hvem er egentlig John Danielsson? Finnes det noen forbindelse mellom mordene og forsvinningen? Og kan politiet stole på sine egne? Boka er forfatterens debutroman.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Blommiga Barbro

2013-06-10

Betyg

Boken är spännande om än något tjatig. Inte alls lika bra som Morden i Buttle! Men det är mer språket jag gillar med författarinnan. Inte alls så mjäkigt och mesigt språk som många andra kvinnliga deckarförfattare har. Och det är ju alltid något positivt! Nu vill jag läsa bok nr. 2, om den nu går och få tag på, vill säga!

Pia Stendahl

2012-05-16

Betyg

"Den sjätte natten"är en otäck och spännande läsning.

Boken består av flera trådar som är uppdelade på ett sätt som ger ett bra driv till intrigen. Boken är välformulerad och språket känns rakt och rättframt.

Boken har två nackdelar, den är inte super-originell och vissa delar känns väl tillrätta lagda. Men det gör inte så mycket eftersom spänningen i boken gör att jag ganska fort glömmer mina få kritiska tankar.

www.bokbrus.se finns fler ljudboksrecensioner.

A

amelina .

2010-06-13

Betyg

Spännande, men språket - för mycket ord staplade på varandra. Otroliga känslor som personerna upplever i det mest varierande situationer - inte så speciellt trovärdigt.

Anne-Lie Månsson

2009-12-03

Betyg

Mord på ett antal offentliga personer i Sverige som engagerat sig mot rasism. Nynazism, även bland de poliser som ska utreda morden. Lite segt i början tyckte jag men den tog sig och det blev bra spänning mot slutet.

Karin R-g

2009-08-12

Betyg

Kändes som om denna bok var skriven av en man.