Ljudbok

Den sjätte natten : fångarna

Bryn, Annika

| 2008

Flag from sv

75


Sverige skakas av ett antal mord på offentliga personer som engagerat sig mot rasism och främlingsfientlighet. Polisen famlar i mörker är det en ensam galning, en ny Laserman som ligger bakom? Samtidigt försvinner paret Anne och John Danielsson, båda advokater, och deras trettonåriga dotter Miriam. Advokatfirman larmar polisen som till en början tar det hela med ro. Förmodligen har de bara gett sig iväg på en oplanerad semester. Ändå är det något som inte stämmer. Vem är egentligen John Danielsson? Finns det i själva verket ett samband med de spektakulära morden? Och kan polisen lita på sina egna? Den sjätte natten är lika delar deckare och psykologisk thriller . Den spektakulära upplösningen i den karga och otillgängliga terrängen i Norrlands inland är gastkramande och intensiv som i en amerikansk actionfilm. Annika Bryn är frilansjournalist och litteraturvetare. Hon bor i Stockholm. Den...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Blommiga Barbro

2013-06-10

Betyg

Boken är spännande om än något tjatig. Inte alls lika bra som Morden i Buttle! Men det är mer språket jag gillar med författarinnan. Inte alls så mjäkigt och mesigt språk som många andra kvinnliga deckarförfattare har. Och det är ju alltid något positivt! Nu vill jag läsa bok nr. 2, om den nu går och få tag på, vill säga!

Pia Stendahl

2012-05-16

Betyg

"Den sjätte natten"är en otäck och spännande läsning.

Boken består av flera trådar som är uppdelade på ett sätt som ger ett bra driv till intrigen. Boken är välformulerad och språket känns rakt och rättframt.

Boken har två nackdelar, den är inte super-originell och vissa delar känns väl tillrätta lagda. Men det gör inte så mycket eftersom spänningen i boken gör att jag ganska fort glömmer mina få kritiska tankar.

www.bokbrus.se finns fler ljudboksrecensioner.

A

amelina .

2010-06-13

Betyg

Spännande, men språket - för mycket ord staplade på varandra. Otroliga känslor som personerna upplever i det mest varierande situationer - inte så speciellt trovärdigt.

Anne-Lie Månsson

2009-12-03

Betyg

Mord på ett antal offentliga personer i Sverige som engagerat sig mot rasism. Nynazism, även bland de poliser som ska utreda morden. Lite segt i början tyckte jag men den tog sig och det blev bra spänning mot slutet.

Karin R-g

2009-08-12

Betyg

Kändes som om denna bok var skriven av en man.