Den sjätte natten

Bryn, Annika

| 2003

Flag from sv

75


Flera mord på offentliga personer skakar Sverige. Gemensamt för offren är att alla på olika sätt motarbetat högerextremism. Polisen letar efter en ensam galning medan klockan tickar och medierna trycker på. Samtidigt försvinner ett advokatpar och deras trettonåriga dotter. Har de bara gett sig iväg på en oplanerad semester eller har det hänt dem något? Hänger fallen ihop? Och kan polisen ens lita på sina egna? Den sjätte natten rör sig över hela skalan mellan deckare, psykologisk thriller och action. Den utspelar sig under en mycket hektisk vecka, såväl i Stockholm som i Norrlands mest svårtillgängliga terränger. Annika Bryn är frilansjournalist. Detta är hennes debut. "Den sjätte natten är en debutbok som verkligen manar till eftertanke. Annika Bryn har gjort en strålande debut. Inte bara för handlingen som sådan. Hon är också mycket stilsäker i sina skildringar av personer,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Blommiga Barbro

2013-06-10

Betyg

Boken är spännande om än något tjatig. Inte alls lika bra som Morden i Buttle! Men det är mer språket jag gillar med författarinnan. Inte alls så mjäkigt och mesigt språk som många andra kvinnliga deckarförfattare har. Och det är ju alltid något positivt! Nu vill jag läsa bok nr. 2, om den nu går och få tag på, vill säga!

Pia Stendahl

2012-05-16

Betyg

"Den sjätte natten"är en otäck och spännande läsning.

Boken består av flera trådar som är uppdelade på ett sätt som ger ett bra driv till intrigen. Boken är välformulerad och språket känns rakt och rättframt.

Boken har två nackdelar, den är inte super-originell och vissa delar känns väl tillrätta lagda. Men det gör inte så mycket eftersom spänningen i boken gör att jag ganska fort glömmer mina få kritiska tankar.

www.bokbrus.se finns fler ljudboksrecensioner.

A

amelina .

2010-06-13

Betyg

Spännande, men språket - för mycket ord staplade på varandra. Otroliga känslor som personerna upplever i det mest varierande situationer - inte så speciellt trovärdigt.

Anne-Lie Månsson

2009-12-03

Betyg

Mord på ett antal offentliga personer i Sverige som engagerat sig mot rasism. Nynazism, även bland de poliser som ska utreda morden. Lite segt i början tyckte jag men den tog sig och det blev bra spänning mot slutet.

Karin R-g

2009-08-12

Betyg

Kändes som om denna bok var skriven av en man.