Den sista önskningen

Sapkowski, Andrzej

| 2010

Flag from sv

80


Geralt från Rivia är en häxkarl, en underkunnig magiker - och en skoningslös demondödare. Mot betalning utplånar han vampyrer, drakar och alla slags väsen som härjar ute i världen. Men inte alla vanskapta varelser är onda och inte alla vackra jungfrur goda. När Geralt en dag befriar en luftande tackar denne med en besvärjelse, häxkarlen förälskar sig besinningslöst i den sköna trollpackan Yennefer, samtidigt som hans bäste vän, trubaduren Riddarsporre, skadas allvarligt och behöver hjälp... - »Sagan om häxkarlen« är en serie om sju fristående böcker. År 2009 tilldelades Sapkowski det prestigefulla David Gemmell Legend Award. Ur prismotiveringen: »Vinnaren är redan en enorm stjärna i Europa och förhoppningsvis kommer priset att ge många fler läsare möjligheten att upptäcka hans böcker« Sapkowski - lägg namnet på minnet - är en av världens främsta fantasyförfattare, men hos oss, tills...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

H

Helena Häll

2022-01-03

Betyg

Bra bok! Mycket av boken känns igen i Tv-serien! Bra skriven och lättläst.

Elisabet Berg

2020-01-07

Betyg

Rolig bok med kvicka oförutsebara dialoger. Visst beskrivs vissa scener som en snuskgubbe är i farten med "flickbröst" (det är kvinnor som beskrivs så varför säga flickbröst, det ger peddovibbar). Men språket boken igenom är lite speciellt, och det passar in i berättarstilen. Som för övrigt är klyftigt översatt till olika dialekter. Nej jag vill läsa mer. Förresten skulle jag inte säga att alla är separata berättelser. De är berättelser berättade från olika tider. Jag tror att om man fortsätter läsa så klarnar helheten mer och mer (jag gissar dock för jag har endast läst denna bok). Rekommenderar boken i alla fall, till människor som gillar rå humor och medeltidsaktiga miljöer.

Nerdy Books

2019-05-04

Betyg

Jag tyckte att boken var intressant och berättad på ett intressant sätt, eftersom handlingen är uppdelad i sidospår som för handlingen framåt. Samtidigt känner jag dock att det märks att det är en man som har skrivit den, med nakna småflickor och tuttar som hoppar ur klänningar i tid och otid. De "scenerna" känns lite malplacerade och "mekaniska" på nåt sätt. De tillför inte handlingen nånting och jag förstår inte varför de ens är med. Förutom det är boken väldigt bra, en riktig fantasybok med mystiska varelser och en spännande värld!

Jag kommer ge de andra böckerna en chans och hoppas innerligt att alla nakna flickor blir färre och att såna situationer i så fall tillför handlingen något...

https://nouw.com/nerdreadingbooks

E

Erik Horizon

2018-01-02

Betyg


Jag tyckte mycket om spelet och blev därför sugen att läsa boken. Blev förvånad över att den var uppdelad i noveller, som olika quests, men de var mycket bra och man förstår att det var tacksamt att göra spel av

elinore järlehag

2017-09-29

Betyg

Lättläst engelska och riktigt underhållande!
Gillar att varje kapitel är nya historier om vad Geralt tar sig för.
Älskar att de klassiska sagorna finns med, men med en twist. Ex att ”snövit” har siktet på hämnd och död hos dem som ville ha bort henne från slottet.

A

Anna Jensen

2013-08-29

Betyg

Som att läsa en fantasybok av Dostojewski. Helt galet. Haha. Men den var mysig, lättläst, rolig.

Emelie A

2012-07-25

Betyg

Först av allt så är han ju polsk och inte rysk....Jag tror att den här historien kommer göra sig bättre om man läser fortsättningen. Den är inte uppbyggd på ett "traditionellt västerländskt sätt", alltså med en huvudhistoria och sedan flera sidohistorier för att ge struktur, utan nästan hela boken är småhistorier och den riktiga historien (enligt baksidetexten) får man inte läsa om förrän man kommer till de allra sista sidorna i boken. Kommer i alla fall att läsa den andra boken också innan jag ger upp för att se om jag tycker att det börjar arta sig.

G

Gunilla Jönsson

2011-08-09

Betyg

Orkade inte ens läsa ut den. Hur fånig som helst. Snövit och de sju dvärgarna i rysk tappning var ju inte någon hit precis!

D

Daniel Majling

2011-07-06

Betyg

Lättsamt och underhållande fantasy.

Lena Floser

2011-05-24

Betyg

Lättsam fantasy med många sagoreferenser och sånt gillar ju jag men den här var alltför lättviktig och hattig för att kunna få något högt betyg, det blev helt enkelt aldrig spännande.

Betyg

Jag läste över halva boken men nu ger jag upp den för den är verkligen inte alls bra tycker jag men jag hoppas att någon annan kan ge den ett annat betyg.
Jag hade verkligen sett fram emot denna bok men där fick jag. :(

Simon Håkansson

2010-04-18

Betyg

Gillade verkligen det här! Tyckte att det här fantasy-universumet kändes väldigt mogen. Lär läsa alla framtida översättningar på verk signerade Sapkowski (så länge de berör Geralt). Något att klaga på? Lite rörig till en början tyckte jag, annars var det här spännande och riktigt bra! 4+