Den sista änkan

Slaughter, Karin

| 2019

Flag from sv

17


Kidnappad. Krossad. Fängslad. Hon måste avslöja sanningen innan det är för sent. En varm sommarkväll blir en smittskyddsforskare vid Centers for Disease Control kidnappad av okända män på parkeringen utanför en shoppinggalleria. Trots polisens intensiva sökande är hon spårlöst försvunnen. En månad senare, en stilla söndagseftermiddag, splittras tystnaden av en explosion. Atlantas livligaste kvarter där ett universitet, två sjukhus, FBI:s högkvarter och Centers for Disease Control ligger har utsatts för ett bombattentat. Rättsläkaren Sara Linton och hennes partner Will Trent, utredare vid Georgia Bureau of Investigation, kallas in. De förstår snart att det handlar om en konspiration som hotar tusentals oskyldiga människors liv. Och när även Sara förs bort tvingas Will gå under täckmantel för att försöka förhindra en massaker och rädda både kvinnan och landet han älskar. "En thriller...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

En varm sommarkväll förs en forskare vid smittskyddsenheten bort av okända män från en parkering utanför ett shoppingcenter. Polisen försöker på alla sätt hitta henne men hon är uppslukad av jorden.
Will Trent och Sara Linton är båda utredare och under en lugn eftermiddag hör de en öronbedövande explosion, de försöker så snabbt de kan att ta sig till platsen. På vägen dit passerar de fel människor och Sara kidnappas mitt framför ögonen på Will.

Jag har hört/läst mycket positivt om Karin Slaughters böcker och jag har tidigare läst ett par böcker från henne men inte fastnat riktigt till hundra, och tyvärr så fick jag samma känsla denna gång. Boken är välskriven med ett bra språk men för mig så upplever jag boken stundtals både rörig och lite seg. Grundstoryn är riktigt bra och den är stundtals väldigt spännande men jag läser en bra bit In i boken innan den tar fart och det gör så att boken tappar mig. Det är bara att inse att man kan inte gilla alla böcker och författare. Men boken är stundtals spännande och är ibland rå och hård och det har jag inget emot, tvärtom och jag tror att denna bok skulle vara ruskigt bra som film.

E

Ewa H

2020-03-31

Betyg

Det känns som om upptakten är lite för snårig och rörig, men efter ett par hundra av de nära 500 sidorna, tar storyn verkligen fart och spänningen tar vid. Som många amerikanska thrillers lider även denna av alla förkortningar på myndigheter som är lite svåra att hålla reda på. Knepet är att släppa försöken att hålla reda på dem; spänningen tar över. Och den varma känslan i förhållandet mellan den luggslitna Will och "herrgårdsfröken" Sara är oemotståndlig.

J

Betyg

Spännande, rapp & välskriven!

F

Fridas_bookcorner

2019-11-12

Betyg

Mycket spännande thriller signerad Karin Slaughter! Handlingen håller läsaren fast från första till sista sidan och jag kan varmt rekommendera den här fantastiska boken!