Den sista hemligheten

Rom 1497. I skuggan av Vatikanen blir tv kurirer drpta av en munk. De har brutit frseglingen till ett mystiskt brev vars innehll ett slutet brdraskap till varje pris vill hlla hemligt. Munken berttar senare, i vad som gtt till historien som Belladonna-dokumentet, att han handlat p order av dlingen Francesco Colonna. Princeton 1999. Paul Harris forskar kring en gtfull bok frn Renssansen. Hans arbete fljs noga av gode vnnen Tom Sullivan vars pappa en gng i tiden lade ner stor forskarmda p just den hr boken. Titeln r Hypnerotomachia Poliphili ("Strvan efter krlek i en drm"). Frfattaren r Francesco Colonna och boken r utgiven 1499 av boktryckaren Aldus Manutius. Det r en av de mrkligaste och vackraste bcker som ngonsin givits ut. Den r en strre raritet n Gutenbergs bibel. P ytplanet avhandlar den s skilda mnen som erotik, arkitektur, trdgrdskonst och...

Tobbe Fransson

2011-11-20

Lovade mer n den hll.

Maja Korpvinge

2011-03-08

Skrp, finns s mycket bttre bcker att lgga tid p.

Anna Jonsson

2010-07-28

En stor besvikelse. Hela pongen med bokens innehll, den stora skattjakten, existerar inte.

Torbjrn Nilsson

2010-06-04

Inte mycket att hnga i granen, kunde blivit bra men tyvrr hller inte frfattaren hela vgen.

Fredrik Hedlund

2010-06-04

Intressant handling, men kunde varit s mycket bttre!

Bengt Mnsson

2010-04-03

Frfattare r Ian Caldwell och Dustin Thomason, vilket tydligen inte visas i Boktipsets databas.

L

Lena Persson

2009-10-06

Gillade mystiken i bde handligen och sprket. Speciellt springet i katakomberna.

Nenne N

2009-10-05

Samma stil som Dan Browns och Raymond Khourys bcker men inte alls lika bra, Men jag r ju trots allt svag fr just sdana hr historier s jag sger "lsvrd" om den!