När den omstridda debattredaktören på en av Sveriges största dagstidningar, Erika Malm, hittas mördad på ett hotellrum i Visby väcker dådet stor uppståndelse. Mordet sker mitt under den myllrande Almedalsveckan. Utredningen pekar åt olika håll; ett hotbrev från nynazister, ett mystiskt besök på Romateatern och spår av en hemlig älskare. Kriminalkommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson tar sig an fallet. Men inte bara utredningen vållar de båda poliserna huvudbry. Vad ska de göra åt den kärlek som börjat spira mellan dem? Journalisten Johan Berg är polisen hack i häl samtidigt som han försöker lappa ihop vardagen efter tragedin som drabbat hans familj. Under tiden rör sig en gärningsman i kulisserna. Någon som själv...
2018-07-14
Helt ok deckare av de sk deckardrottningarna. Det är standard men ok spänning, trovärdighet och karaktärer men inte mer. Stark 2:a
En kompis valde ut boken åt mig så hade egentligen inga förväntningar. Men jag blev inte alltför exalterad. Boken kändes rörig och det var många olika karaktärer i de olika kapitlen vilket gjorde det lite svårt att hänga med ibland, men det kan bero på att jag inte läst de tidigare böckerna. Jag kommer inte läsa denna fler gånger och förmodligen inte de övriga böckerna heller i samma serie.
2015-02-25
Blev rekommenrad att läsa denna författares böcker för hon ansåg att de var bra. Denna var den första och jag kan nog säga att jag gillade den. Men jag blev inte imponerad, väntar på nästa....
Jag ligger lite efter med serien om Knutas på Gotland. Jungstedt har ju utgivningstakten en bok per år och då hinner inte jag med riktigt. Detta är tionde delen och egentligen tycker jag att inga serier bör få vara längre än så här och det är det absoluta maxantalet. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2014/08/den-sista-akten-av-mari-jungstedt.html
Något så infernaliskt trist får man leta efter! Jag somnade om och om igen i flygplansstolen av denna skitbok. Att hon enbart skriver för att tjäna pengar är ju ganska uppenbart, men att ett stort förlag kan ge ut sådan naiv och barnsligt skriven smörja är helt vrickat. Men ändå inte. De vill ju också tjäna stålar, och M. Jungstedt är ju ett känt namn. Men hur kommer det sig egentligen att människan har lyckats? Den Sista Akten som mer påminner om tantsnuskfjoll inom Harlekingenren, är så pinsamt dåligt skriven att det är ett hån mot verkligt skickliga författare. Noll stjärnor vill jag ge det här skräpet!
Bra driv i texten, snygg framåtrörelse. Brukar inte läsa deckare så det här är egentligen inte min genre, men därför också intressant som en studie i vad det är som lockar så många. Gillade kärlekshistorien som var inbakad. Tyckte mindre om allt krim-snack. När den var slut tänkte jag mest:"jaha?". Ändå kan jag inte säga att boken var dålig, därav en trea i betyg.
För några sommar sedan lyssnade jag igenom alla Mari Jungstedts böcker och där efter har jag läst alla nya som kommit ut. Hon skriver alltid lättlästa böcker med mysiga karaktärer som passar utmärkt till lite lat sommarläsning.
För min del har det nog varit karaktärerna som är den stora behållningen. Intrigerna är av lite varierad kvalité och "Den sista akten" hör nog inte till den vassaste av intriger.
Jungstedts böcker känns ibland lite ytliga på något sätt vilket är synd. Med lite mer djup eller med lite mer närhet till karaktärerna så hade böckerna blivit mer läsvärda.
En mycket bra och underhållande bok. Blir aldrig besviken på hennes böcker. Har man väl börjat läsa så går det knappt att lägga ifrån sig boken förrän den är slut.
De korta kapitlet gör att den blir lättläst.
Sen älskar jag att följa alla karaktärernas utveckling från bok till bok.
Längtar redan efter nästa bok.
2012-08-21
Spännande men väl förutseende. Mycket enkel historia,men det kan ju vara skönt ibland.
Har man skrivit 10 böcker om samma personer så är det nog svårt att inte få det att verka lite tjatigt. Mari hade nog gjort smart i att ta in några nya karaktärer i polisen, kanske lite udda sådana som satt lite krydda på historien.
Lite trist och lite tjatigt är det och ingen riktigt fart på denna bok. Jag har alltid tyckt om Jungstedts böcker men,,jag vill nästan ge det en två,men ändå
Det här är Mari Jungstedts tionde kriminalroman om poliserna Anders Knutas och Karin Jacobsson, journalisten Johan Berg, och alla dom andra på Gotland.
Jag har älskat alla dom tidigare nio böckerna, och jag älskade även den här.
Det finns ju så många bra svenska deckarförfattare nu, och speciellt många bra kvinnliga. Men en av dom allra, allra bästa, det är nog Mari Jungstedt.
Jag gillar verkligen hennes sätt att skriva. Så välskrivet men ändå så lättläst. Och jag tycker verkligen om karaktärerna i böckerna. Även miljöskildringarna tycker jag om. Och alla relationer är så bra beskrivna.
I just den här boken, var det som vanligt en bra story. Och absolut inte förutsägbart på något sätt.
Jag kan verkligen rekommendera den här boken, precis som alla Maris tidigare böcker.
Och jag hoppas verkligen att inte att serien tar slut med dom här tio böckerna, utan att den fortsätter.
( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bimsblogg.wordpress.com/category/bokrecensioner/ )