Ljudbok

Den sårade pianisten

Ernestam, Maria

| 2016

Flag from sv

40


Den sårade pianisten av Maria Ernestam är en roman om relationer, hemligheter och drömmar. Om barndomens spöken, musikens betydelse och människor som söker möjligheten att leva ett fritt liv. Veronica och Marieke har varit vänner sedan de var små. I vuxen ålder står den trofasta Marieke fortfarande i skuggan av den karismatiska Veronica. När Veronicas moster Klara dör sätts en händelsekedja igång som förändrar vänskapen på djupet och får livet att ta en ny riktning för dem båda. De lämnar sina familjer i ett kallt och mörkt Stockholm för att resa i Klaras fotspår, till Langkawi och San Francisco ? platser som har haft stor betydelse för henne. Under resan upptäcker Marieke och Veronica helt nya sidor hos mostern, men även hos sig själva. Och när de träffar den gåtfulle hotellpianisten James inleds ett triangeldrama som bara kan leda till undergång. Eller kan det vara början på något nytt?

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Solveig Andersson

2016-10-24

Betyg

Fascinerande roman med bra budskap och ett superbt språk. Läs den!

Maria Klamas

2016-08-22

Betyg

Nej, besviken blir jag aldrig på Maria Ernestams berättande. Som jag tidigare skrivit har hon förmågan att variera sig, inte fastna i ett fack, inte upprepa sig, men ändå samtidigt vara igenkännbar! Hatten av för det!

Denna berättelse är en berättelse om vänskap och de prövningar som den möter. Om längtan efter att duga för varandra, om tillit, om svek och hur svårt det är att släppa taget om något en vill ha samtidigt som en vet att detta något kan bryta ner en. För mig är spelet mellan Veronica och Marieke det starkaste i boken, den övriga sidoberättelsen, där de reser runt i världen i jakt på mosterns "liv" är för mig bara en kontext kring vilken vänskapen belyses utifrån olika perspektiv.

Eva Rydinger

2016-07-28

Betyg

En stark fyra! Älskar Maria Ernestams romaner som borrar sig in i sina gestalter. Den sårade pianisten var inget undantag och är en kittlande historia om den krokiga vägen att vara människa.

Katarina Nord

2016-07-01

Betyg

Boken hänger kvar efteråt trots att jag inte var så förtjust i den! Det finns dunkla dystra undertoner som gör mig nedstämd! Samtidigt så är språket vackert, jag ser allting framför mig. Det är en av de få böcker jag läst istället för lyssnat av Ernestam. En stark trea trots dysterheten.

Lotta Lettenström

2016-05-08

Betyg

Fantastiskt! Jag gillar verkligen Ernestams sätt att uttrycka sig. Det finns en djupare innebörd i det som skrivs. Det är komplext!

My.loved.books

2016-05-05

Betyg

Ännu en Fantastisk bok av Maria Ernestam! :)