Den samvetslöse

Grisham, John

| 2008

Flag from sv

216


I en fullsmockad rättssal i Mississippi återvänder en jury med en fällande dom mot ett kemiskt företag. Det är anklagat för att ha dumpat giftigt avfall i en småstads vattentäkt och orsakat en cancerepidemi. Skadeståndet är enormt och företaget överklagar till den delstatliga högsta domstolen, vars nio domare ska antingen stadfästa eller upphäva domslutet.      Ett rovdjur på Wall Street, Carl Trudeau, är företagets skakade huvudägare. Aktiekursen rasar och Trudeau är övertygad om att den kommande domstolsförhandlingen blir förödande för hans del. Om han inte agerar.      Det finnas bara en lösning på situationen. Att göra det till synes omöjliga: köpa sig inflytande, med andra ord en av domarplatserna. Kostnaden på några miljoner är inget problem för miljardären Trudeau. Men går det i praktiken att genomföra? Är inte det juridiska...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Peter Kronlöw

2013-08-20

Betyg

Lite tradig ibland men en intrig som väcker tankar och frågetecken kring hur korrupt rättvisan kan vara i USA

E

emmakicki

2013-01-14

Betyg

En svag trea. Kändes aldrig så spännande som jag hade hoppats att den kunde bli, har läst betydligt mer spännande böcker av Grisham.

U

Ulf Pettersson

2012-02-05

Betyg

lite omständig, för mycket siffror och fr.a för mycket amerikanskt val

L

Lars Johansson

2011-05-11

Betyg

Den här blev min sista bok av Grisham tyvärr och jag kan bara sörja förlusten av en tidigare strålande författare. Firman, Klienten, Pelikanfallet etc har på sitt sätt liknande teman med näringslivet kontra moral men är så oerhört mycket bättre.

Den här boken är inte någon bok. Det är en politisk pamflett. Om man gillar tanken på att den som ser begreppet äktenskap som ett uttryck för en förening mellan en man och en kvinna är en representant för ONDSKAN, ja då kan man nog uppskatta den. Om inte blir budskapet alldeles för övertydligt inhamrat för att man skall kunna koncentrera sig på intrigen.

Skippa den här och läs en tidigare Grisham i stället.

Bengt Månsson

2011-02-15

Betyg

Skrämmande inblick i hur rättsväsendet kan manipuleras i USA (och förmodlingen inte bara där). Visserligen fiktion men Grisham lär väl som advokat vara insatt i saken. Ett minus för den abrupta avslutningen, kunde ha blivit betyg 5 annars.

Bear Edgefield

2010-11-20

Betyg

Trist. Förutsägbar.

Betyg

Min första John Grisham bok och ja den var riktigt bra, en väl genomtänkt story som måste krävt en hel del research. Det var inte lätt att hänga med i alla svängar men det gick tack vare en bra uppläsare.Jag tror det mycket väl hade kunnat ske i verkligheten också.Vi får bara hoppas företagen är mer rädd om miljön än om pengarna