Den oskyldige

Coben, Harlan

| 2006

Flag from sv

280


Matt hamnade under en röjig collegefest på fel plats vid fel tillfälle. Han försökte avstyra ett slagsmål men blev själv dömd för dråp. Nio år efter avtjänat straff börjar livet se ljust ut. Matt väntar barn med sitt livs kärlek, Olivia, och yrkeslivet är på topp. Han har en nära relation till sin döde brors familj och hoppar gärna in som barnvakt när barnflickan är ledig. Men så en dag blir han förföljd av en okänd man. Senare får han ett underligt videosamtal på sin mobil. Skärmen visar en suddig bild av hans fru Olivia och en främmande man på ett hotellrum. I ett slag rämnar hans värld. En nunna hittas mördad och när den mystiske förföljaren också påträffas död riktas misstankarna mot Matt, den f.d. fängelsekunden. Den problemtyngda mordutredare Loren Muse tar sig an fallet men undersökningen blir mer och mer invecklad och till slut kopplas FBI in. Loren samarbetar med agenterna...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Cindy Kempe

2019-07-11

Betyg

Det här blev nog en av mina favoriter av Coben. Alla lager och förvecklingar som är så mycket fler än jag först anat. Säkert inte alls realistiskt men underbart underhållande ändå vilket ledde till streckläsning. Boken har också ett annat perspektiv på vad det innebär att vara kriminell eller att ha begått brott då de synar både civilia samt poliser och agenter och få kommer undan i lagens mening. Den tar också upp diverse moraliska aspekter av olika brott och olika omständigheter inbakat i berättelsen.

Malin Magnander

2018-04-06

Betyg

E

Ewa H

2015-11-05

Betyg

Här går det undan i svängarna så det gäller att försöka hänga med i denna ack så spännande men kanske lite röriga handling.
En bladvändare i bästa Cobenanda!

Britt-Marie Kullin

2014-07-24

Betyg

(Den här boken var en av dom tolv böcker som jag läste under mina två semesterveckor i Turkiet. Skriver lite kortare och enklare omdömen på dessa böcker, mot vad jag brukar göra på dom recensionsböckerna som jag läser.)

Harlan Coben har jag läst många böcker av. Både dom i serien om Myron Bolitar, (som jag tycker lite mindre om), och flera av Harlan Cobens fristående böcker, (som jag tycker mycket mer om).

?Den oskyldige? är en helt fristående bok. som jag tyckte verkligen mycket om.

Rekommenderas.

E

Evelina Nilsson

2013-06-07

Betyg

Helt okej thriller i ett rasande tempo.

Janna Vestberg

2012-04-12

Betyg

Nej jag blev väldigt besviken på denna. Jag tror dock att mycket av det kan bero på att jag läste den svenska översättningen och den var riktigt dåligt gjort. Stavfel lite här och var, dubbletter av ord i samma mening - kunde t.ex. vara två att bredvid varandra osv. Men boken kändes väldigt förutsägbar och fångade mig aldrig. De sista 100 sidorna blev dock bättre och mer fängslande!

Betyg

Första bokan med Harlan Coben, annorlunda, men intressant.Det kommer säkert bli fler.Detta tillfället lovar mer.