Den nya husmanskosten : Mormors klassiker & modern upcycling

Svensson, Paul

| 2015

Flag from sv

3


Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "À la carte - "Best Chef Books". Nästan var femte matkasse som vi köper bärs ut och slängs i soporna. Det innebär att vi slänger omkring 25-75 kilo helt felfri mat per person och år i Sverige. Här tar Paul Svensson oss med till sin mormors sätt att tänka och laga mat, långt innan vi slängde en stor del av maten, långt innan vi struntade i att göra middag på rester och långt innan vi gick till frysdisken för att köpa färdiglagad potatisgratäng och djupfrysta fiskpinnar. Förr i tiden var man van vid med begränsat utbud och plånbok vilket skapade en högre form av kreativitet och närvaro. Sparsamhet var en dygd och det fanns inget som hette rester, det var byggkomponenter till morgondagens hyllning till måltiden för att skapa nya gastronomiska höjder. Detta var en föregångare till vad vi idag vill kallar "upcycling". "Att leva och...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok