Den nya amerikanska maten

Arvidson, Emil

| 2014

Flag from sv

0


"Ett enda långt snyggt matreportage." Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet "Är det dags för en kulinarisk roadtrip från kust till kust är den helt rätt guide att ha i handskfacket." Margareta Schildt-Landgren, MatMagasinet Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett skämt, något som folk närmade sig med dåligt samvete. Idag har USA fler restauranger i världsklass än något annat land. Men den verkliga styrkan ligger i den vardagliga maten, i storstädernas street food, i Söderns uppdaterade husmanskost och villaförorternas Chinatowns. De senaste tio åren har det skett en revolution i den amerikanska matkulturen och den här boken berättar hur det gick till. Journalisterna Martin Gelin och Emil Arvidson reser från kust till kust genom det nya gastronomiska USA. De besöker de mest inflytelserika köken, oavsett...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok