Den nionde graven

Ahnhem, Stefan

| 2015

Flag from sv

166


Skulle du döda för den du älskar? Många kommer att förfasas över mina handlingar. Några kommer att se dem som en hämnd för alla de oförrätter som har begåtts, andra som en makaber lek för att gäcka systemet och visa hur långt man kan gå. Men det stora flertalet kommer att vara rörande överens om att det är en ytterst sjuk människas gärningar. Alla kommer att ha fel ... Justitieministern lämnar riksdagen efter en hård debatt. Han använder den bakre utgången för att undgå det väntande pressuppbådet, men kommer aldrig fram till bilen som står och väntar på honom en bit bort. Han tycks ha gått upp i rök, mitt i maktens centrum. Det är ett halvår innan händelserna i Offer utan ansikte och veckorna före jul. Snön och kylan håller både Stockholm och Köpenhamn i ett järngrepp när Fabian Risk kallas in för att i hemlighet utreda justitieministerns försvinnande. Officiellt är fallet...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Anne Hansson

2018-10-21

Betyg

2:a boken, lika välskriven som 1:a, spännande och man levde sig in i berättelsen.

M

Mats Sigfridsson

2017-12-11

Betyg

Riktigt spännande och en del sköna karaktärer. Lite väl överdriven och verklighetsfrämmande men det är ju många spänningsromaner idag. Helt klart läsvärd. En stark 3:a.

Helena Rasmusson

2017-07-03

Betyg

Spännande! Bra språk & story!

Jan Banan

2017-02-26

Betyg

Långt ifrån lika bra som första boken om Fabian Risk. Denna är lite rörig och bitvis klischéaktig på samma usla sätt som Lars Keplers böcker brukar vara. Den tar sig dock under den senare hälften och kravlar sig upp till betyget godkänd. Stark tvåa!

Katarina Nord

2016-12-11

Betyg

Det tog mig lång tid att komma in i boken. Magnus Rosman är en fantastisk uppläsare men det hjälper inte hela vägen! När jag väl kommer in i boken är den spännande men jag har svårt att hålla ihop historien. Bokens bästa karaktär är för mig Duina som jag gärna skulle vilja läsa mer av.

T

Therése Lönneberg

2016-09-22

Betyg

Spännande och nervkittlande. Ville bara läsa vidare!

Cindy Kempe

2016-09-19

Betyg

Spännande bok att sträckläsa, många tankefällor och inte de alltför vanligaste klyschorna. Gillar mest polisen Malin, även om hon mest kan kallas bikaraktär. Även bra att människorna är just människor och även kan göra fel. Mitt enda minus är att konversationerna mellan svenskar och danskar skrivs på respektive språk då jag har svårt att förstå danska men inte orkar kolla upp allt.

Betyg

En svag 3:a. Var väl OK, men med överdrivet och orealistiskt våld som verkar finnas med för effektens skull. Jag vet inte vad det är med deckarförfattare som verkar försöka tävla med varandra om vem som värst skildrar personer som sliter sönder, hackar, maler och äter upp kroppsdelar från sina offer. Lägg därtill actionfilms-liknande situationer där personerna klarar sig undan i sista sekunden eller precis råkar missa ett tillfälle att förändra situationen osv. "Offer utan ansikte" var bättre.

Thommy Stenström

2015-08-06

Betyg

Ännu en fantastisk bok av Anhem.

Denna utspelar sig före före Offer Utan Ansikte och förklarar varför Fabian Risk hamnar i Helsingborg.

Kuslig och spännande precis som förra boken.

Men den innehåller en tragisk och lite vacker kärleks historia mitt i allt otäcka!

Har du inte läst någon Anhem än, så gör det nu!
Du kommer inte ångra dig!!

Britt-Marie Kullin

2015-07-30

Betyg

Det här är Stefans Ahnhems andra bok om polisen Fabian Risk, men den utspelar sig före den första boken. Jag läste den första boken, ?Offer utan ansikte?, för ungefär ett år sedan, och här är en länk till min recension av den.

Jag tyckte mycket, mycket om den första boken, och jag tyckte även mycket om den här boken. Tyvärr inte riktigt, riktigt lika mycket som om den första boken.

Även om jag i och för sig älskar tjocka böcker, så tyckte jag ändå att det var lite för många sidor i den här boken. Tyckte den blev en aning tjatig, långrandig, och upprepande. Lite väl invecklad i bland också, tycker jag. Men inte värre än att det bara drar av ett halvt steg i betyget.

För den var också spännande och även lättläst. Så jag kan absolut rekommendera den för dom som gillar svenska deckare. Och tyckte ni om författarens första bok, så tycker jag att ni absolut ska läsa även den här. Och jag ska helt klart läsa den tredje boken i serien, som författaren skriver på nu.

Helén Lundström

2015-07-25

Betyg

Jag sitter fängslad igenom alla 548 sidorna! En historia som är både fruktansvärd, sorglig och hoppfull. Om du inte har läst föregående bok kan du börja med denna och sedan gå över på "Offer utan ansikte"

Anna Johansson

2015-07-06

Betyg

Inte i närheten av den först boken. Denna hoppar mer mellan de olika karaktärerna, ibland hade du ingen aning om vem du följer. Sen så är denna mycket råare. Jag brukar tycka om "råa" deckare, men här gick till och med min gräns. Är faktiskt besviken. Knappt en trea i betyg.

Kristina Wiklundh

2015-05-17

Betyg

Oerhört spännande. En riktig bladvändare