I Taikusvaara i Tornedalen bor Emely och Teos farmor i ett stort gammalt trähus fyllt med konstiga saker och gamla böcker. När syskonen besöker byn denna sommar hittar de en underlig bok i botten av en kista och slungas oväntat in i en parallell värld fylld med godhet och ondska, oväntade hjältar och lömska förrädare. Följ med på en färd genom sjunkande myrar, uråldriga skogar och vidsträckta fjäll mot landet Reah där den ondskefulla Keria härskar. Kommer syskonen lyckas återta den mörka energin i tid för att kunna hindra Kerias hemska planer och återvända hem? Den magiska kvantportalen är en spännande äventyrsberättelse för slukaråldern om frihet och förtryck, men också om mod och syskonkärlek.
2022-09-06
jag tyckte boken var ganska bra, men höll inte riktigt den röda tråden.
för ena sekunden var de i deras farmors hus men helt plötsligt var dem i ett annat land som dem inte vad det var för land,
jag rekommenderar att läsa den.
den är ganska lätt läst men svår att förstå.
🌹Denna spännande bok om Landet Aurorien
Höll mig i sitt järngrepp
Jag njöt av den fängslande atmosfären & kampen de två små barnen skulle tvingas att utkämpa i det magiska Landet.
Jag satt klistrad & ville bara nå slutet så jag fick se hur det skulle gå för de två små syskonen.
Helt klart får den
💜💜💜💜💜 av 5st🌹
Lättläst för barn i slukaråldern, spännande historia och korta kapitel, som gör att man vill veta direkt vad som händer i nästa! Oväntat slut som väcker lusten att läsa fortsättningen. Rekommenderas även som högläsningsbok att läsa tillsammans med sitt barn, från 9-10 år ca.