En magisk kortroman med illustrationer av Stina WirsénEn rånare kommer in på en bank med laddad pistol, men istället för att kräva pengar stjäl han ett föremål med affektionsvärde från varje person inne på bankkontoret. Strax därefter börjar märkliga saker att hända med rånoffren.En tatuering blir levande, en make förvandlas till en snögubbe, en kvinna hittar Gud under sin soffa. Och Stacey Hinterland upptäcker att hon krymper, en aning för varje dag, och det verkar inte finnas något hon eller hennes make kan göra för att hindra det. Kan Stacey och de andra offren hitta en lösning innan det är försent?Den krympande hustrun är en underlig och underbar modern fabel. Den kommer att charma dig, glädja dig och förvirra dig i lika mått."Vilken konfekt en förtjusande liten vuxensaga Läs den här boken."Svenska Dagbladet"Originellt, underfundigt och kärleksfullt."Calliope books"Vilken fantastisk liten...
2015-11-14
Overklighet så härligt invävt i historien så det känns självklart. Fick mig att tänka på Haruki Murakamis böcker. Lätt och snabbt läst men kan behöva läsas en gång till
Hittade inte boken på biblioteket så jag lånade ljudboken. Jättebra uppläst av Morgan Alling, och roligt med introduktion med Kaufmans egen originaluppläsning på engelska, så man får en känsla för röst och intonation.
Jag blir fascinerad av idérikedomen i boken - helt absurt, men ändå verklighetstroget på något vis, för man kan liksom känna igen sig i frustrationen i många känslor. Femma!
2012-02-28
En mycket söt liten (!) historia, som visserligen saknar nördhumorn i All my friends are superheroes, men ändå kommer långt.