Den högsta kasten

Rydberg, Carina

| 1997

Arthur

2022-02-10

En bok som definitivt inte är till för alla. En väldigt tråkig och halvt sorlig historia utan mening.

Lars Willfors

2013-11-21

Bottenbetyget är nära. Den här 'skandalromanen' består i huvudsak av helt ofarlig information om i stort sett helt okända människor som (informationen och människorna) har en överdriven betydelse för författaren själv, vilken helt verkar sakna omdömde i fråga om vad som gör sig som material i en roman. Stilen präglas ofta av samma sorts töntiga bardiskheder som t.ex. den senaste Stig Larsson-boken. Bredvid författare som faktiskt klarar av att göra något intressant av mötet mellan fakta och fiktion liknar Rydberg en glad amatör. Så daterat!

Linda Dahlhöjd

2013-08-29

Många år efter att den diskuterades av alla så läser jag den. Var den bra?! Både ja och nej! Väldigt självutlämnande och rakt igenom autentisk, i alla fall om man frågar författaren. Den var lite för "kletig" för min smak. Det där med att utplåna sig själv för någon som ändå inte vill ha en. Svårt att förstå det. Sen var det ju spännande att få följa med i olika krogmiljöer i Sthlm bland kändisar och annat löst folk. Jag ger den en trea!

Skriverierna om boken föregick den. När man läser den undrar man "öh, vad var det som var så utlämnande med den här?" Ingenting hände, utom i huvudkaraktärens (författarens) huvud. Segt, men på något sätt skickligt gjort!

Tony

2013-01-09

intressant men svårläst

Lina Josefsson

2012-06-29

Love it.

Kamali 

2011-10-11

Till Carina: tyck mer synd om dig själv så kanske du självdör.

Elin Stenblom

2011-02-20

Självutlämnande till max.

Lisa Abramowicz

2010-12-26

En page-turner. Läste den i ett sträck!

Lisan Storsletten

2010-07-22

Älskar den, Carinas bok fångar mig fullständigt men kan också förstå att den inte tilltalar alla. Men kalla den ointressant, nä det går inte. Tycker att språket är helt underbart och bara bäst.

Emma Söderblom

2010-06-18

Första hälften bättre än den andra. Är ett stort fan av Carina och hennes sätt att skriva. Bokens historia var inte direkt tokintressant, dock var boken svår svår svår att lägga ifrån sig. Det är något mystiskt skönt över den.

Lena Svensson

2010-03-19

jag håller med, knepig bok men gick inte att släppa.

Karin .

2009-12-14

Jag tycker egentligen om Carina Rydbergs sätt att skriva, men denna historia var så intetsägande och ointressant att det inte hjälpte.

Sofia Åkerberg

2009-11-01

Absolut inte min typ av bok... Blurben från Maria Shottenius att Den högsta kasten är enormt självutlämnande stämmer förvisso men det innebär inte per automatik att den är bra. Möjligen är den intressantare om man vet vilka alla dessa deltagare och karaktärer är men utan denna bakgrund känns det mest som att lyssna på en rätt avlägsen bekant som kräker ur sig alla sina relationsproblem runt tresnåret på morgonen efter alldeles för mycket vin. Jag bryr mig helt enkelt inte...

Lady Flanders

2009-06-18

Konstig bok. Men hon kan skriva, för boken gick inte att släppa.

Maria Klamas

2009-06-08

när det begav sig så haussades denna upp något enormt - och det var så fantastiskt och så utlämnande, skandaler... ja jag vet inte allt... men så läste jag den, och inte gav den mig något bestående... var ju inte så usel att man minns den för det, utan bara trist...

R

Robert Larsson

2009-04-22

"Jag har aldrig läst en så självutlämnande roman", skrev tydligen Maria Schottenius i Expressen. Jag håller med. Den är självutlämnande.

Men det betyder inte att den är bra. För det Carina lämnar ut är så obeskrivligt trist. Det väcker inget intresse, utan bara en förvåning över hur någon kan välja att veckla ut hela sitt innersta för alla som vill läsa om det. Utan att ha något att säga med det. Som en dagbok utan mening eller mål. Bara självförakt speglat i läsarens förakt.