Den gode tjuven

Tinti, Hannah

| 2009

Flag from sv

38


En föräldralös pojke lär sig konsten att ljuga men också att söka efter sanningen. Han fylldes av ett slags beklagan - liksom en saknad efter allt han nu skulle förlora: fisklukten, morgongröten, de tunna filtarna, de kalla stenväggarna som det ekade mellan. Men han visste hur det kändes att bli kvarlämnad, och för första gången i sitt liv var det inte han som skulle stå vid porten med en molande känsla i magen och se på när någon annan fick fara hem. Han tog sig samman och sa det som alla sa - Jag kommer och hälsar på - och som alla de andra visste han att han aldrig skulle göra det.Han saknar sin vänstra hand, ett mysterium som har plågat 12-årige Ren hela livet, liksom vem hans föräldrar är och varför han övergavs som spädbarn till barnhemmet i klostret Saint Anthonys. En dag kommer en förslagen främling till barnhemmet. Han presenterar sig som Benjamin Nab, Rens okände...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

C

Cecilia Kronvall

2010-09-26

Betyg

Fantastiskt mysig bok med en del tårar och en del kalla kårar. Man får inte vara rädd för målande beskrivningar av en del mindre behagliga saker. En bok om kärlekens kraft trots omständigheterna. rekommenderas varmt :)!

Anne-Lie Månsson

2010-07-14

Betyg

Bisarr existentiell deckare. Men det är bara ett sätt att läsa den på. Det är ett äventyr, en roadmovie på 1860-talet.

Sara Kvistblom

2009-11-25

Betyg

En riktig rövarhistoria!

Lena Willoch

2009-11-24

Betyg

Tung story om föräldralösa barn. Den var väldigt svårläst, jag lade den åt sidan ett par gånger, men när jag väl kom till slutet så var den värd besväret.

Elisabeth Karlberg

2009-11-20

Betyg

En trevlig bok som jag inte släppte när jag väl börjat läsa. Hela dagen igår gickk åt.

Sara Johansson

2009-08-13

Betyg

En riktig pärla! Läs läs läs!