Den gode maken på Zebra Drive

Mma Ramotswe på Damernas detektivbyrå har inte en lugn stund. Och nu har hon dessutom ­problem med både sin man och sin sekreterare, Mma Makutsi. Mma Ramotswes man, mr J.L.B. Matekoni, vill också bli detektiv. Han kanske är lite trött på att bara laga bilar hela dagarna. Men klarar han av att lösa ett fall precis lika bra som sin fru? Mma Makutsi å sin sida funderar över om hon verkligen behöver arbeta längre när hon snart ska gifta sig med sin rike fästman. Och när Mma Ramotswe säger till henne en gång för mycket bestämmer sig Mma Makutsi för att packa sina saker och söka lyckan på annat håll. Damernas detektivbyrå har också ett mycket knepigt fall att lösa: på ett sjukhus har tre personer dött vid exakt samma tidpunkt i exakt samma säng tre fredagar i rad. Kan det vara något annat än slumpen som ligger bakom dessa dödsfall? Alexander McCall Smith växte upp i Zimbabwe. Han är...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Elisabeth Svensson

2019-03-18

Betyg

Som alla dom andra. Mysig och framkallar leenden.

Mylar .

2015-01-10

Betyg

Själva detektivfallen börjar hamna i skymundan för relations- och personutveckling. För mig har det alltid varit stämningen och det gulliga sättet att lösa mysterier som underhållit. Stämningen finns kvar, men i övrigt börjar det lukta såpopera.

Ethel Åslund

2011-02-19

Betyg

Helt plötsligt blir det förändringar på Tlokweng Road: Mma Makutsi säger upp sig, och lärlingen Charlie startar taxirörelse. Och rooibosteet tar slut, lagom till fikapausen. En del funderingar om livet, om rätt och fel, om tillit och misstankar, och vad det kan leda till.

Kjerstin Vogel

2010-03-23

Betyg

dessa böcker gör mig glad, här finns värme! ingen stor litteratur, men levande människor

Ulla Englund

2009-11-25

Betyg

Lättlyssnad, underbar skildring av Mma Ramotswe (a traditionally built women), hennes man, och livet som detektiv i Botswana

I

Inger Mårtenson

2009-08-16

Betyg

Den bästa av böckerna om Zebra Drive hittills. Jag skrattade högt när jag läste den. Jag uppskattar långsamheten och slumpen.