Den gemensamma nämnaren

Baldacci, David

| 2003

Flag from sv

69


Presidentkandidaten Clyde Ritter skjuts till döds på ett valkampanj-möte av collegeprofessorn Arthur Ramsey. Attentatet sker på Secret Service-agenten Sean Kings pass, just som hans blick är riktad åt ett annat håll. Han får skulden, tvingas ta avsked och får försörja sig som advokat i en amerikansk småstad. Flera år senare kidnappas den högerradikale och chanslöse pre-sidentkandidaten Johan Bruno under den unga, kvinnliga Secret Service-agenten Michelle Maxwells pass. Secret Service och FBI står handfallna. Michelle blir avstängd i väntan på utredning. Två Secret Service-agenter har fått sina karriärer spolierade och de brinner av revanschlusta. Efter hand blir det uppenbart att dödsskjutningen av Clyde Ritter och bortförandet av Johan Bruno har en gemensam nämnare. Sean King och Michelle Maxwell dras in i ett rafflande drama med oanade konsekvenser - ett drama till vilket motivet verkar...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Cindy Kempe

2019-02-21

Betyg

Lagom spännande och bra karaktärer. Läste i fel ordning så läste denna efter uppföljare. Det gick bra ändå men det gjorde ju att jag visste en hel del om huvudkaraktärernas fortsatta liv.

Kim M. Kimselius

2018-01-22

Betyg

Det här är en riktigt spännande deckare. Fängslande handling, oväntade vändningar och bra personporträtt. Håller dig fången från första till sista sidan. Läs den!

Efter att ha lyssnat på den här boken, laddade jag genast ned efterföljaren, som jag sträcklyssnat på.

E

Ewa H

2017-03-13

Betyg

Lite rörigt, kanske, med alla olika organisationer och personer, men trots allt en pålitlig Baldacci.

Engelska Väninnan

2011-06-25

Betyg

Den blir en Fyra, inte för trovärdighet och djupsinne, men för att författaren håller spänningen uppe hela tiden. Baldacci kan konsten att fånga sin läsare.

jan strandberg

2009-08-10

Betyg

En for mig ny forfatter, meget positiv - godt plot og spændende fra A-Z