En sjlvlysande roman som trnger djupt in i ett land ochdess kultur Lara kommer frn Ryssland till Afghanistan fr att leta efter sin frsvunne bror som deserterade frn den sovjetiska invasionsarmn drygt tjugo r tidigare.Hon besker den engelske lkaren Marcus Caldwell, en sjuttiorig nkling som bor i ett hus i skuggan av Tora Bora-bergen. Marcus dotter Zameen har knt Laras bror och hon kan kanske veta vart han har tagit vgen.Men Zameen r dd. Lara stannar nd kvar hos Marcus, och under de fljande dagarna kommer det fler gster, bland andra den fre detta CIA-agenten David Town.Lara och David frlskar sig i varandra. De fr s smningom veta att Laras bror har avrttats av en av de mnga krigsherrar som styr landet. Utan minsta frvarning drabbas de s av en katastrof ? "Aslam, som 2006 kom med 'Kartor fr vilsna lskande' p svenska, r redan nu en nyskapande romanfrfattare....
Ja vad skall man sga om en roman som fr nackhren att resa sig. Beskrivs av frfattaren som sanning, men dock ingen biografi, ven om allt i boken sker hr och nu i Afganistan, ja s sa Aslam Nadeem hrde p intervjun i Malous efter tio.
Jag r ju fast i Afganistan nda sen sne skrev sina rapportbcker, har ox en del kontakter med folk drifrn.
En viktig bok, det r NU det gller lyckas inte vrlden med all den styrka som mobiliseras vet jag inte hur det ngonsin kan bli fred mellan folket i Afganistan.
En engelsk lkare har huvudrollen, gift med en afganska bosatta i Afganistan hjlper mnniskorna, bda lkare. En syster till en frsvunnen rysk soldat anlnder till lkaren, en CIA agent finns med, laddat fr hg tempo men hller inte, lite frvillande med hoppande i olika tidsrymder.
Men p grund av mitt Afganistan intresse blir boken intressant fr mig, googlade en hel del under lsningen och fick bekrftat av Wikipieda platser och knda statyer som det skrivs om.
Lngsam, lngtrkig och seeeeeg....... Var p vippen att sluta flera gnger men av ngn underlig anledning gjorde jag inte det. Det tog mig ca 3 veckor att lsa denna bok (rekordlng tid) och shr eftert tycker jag det var slseri med tid.( Med det menar jag inte att sprket r dligt, inte alls.)