Den förspillda vakan

Aslam, Nadeem

| 2009

Flag from sv

33


En självlysande roman som tränger djupt in i ett land och dess kultur Lara kommer från Ryssland till Afghanistan för att leta efter sin försvunne bror som deserterade från den sovjetiska invasionsarmén drygt tjugo år tidigare.Hon besöker den engelske läkaren Marcus Caldwell, en sjuttioårig änkling som bor i ett hus i skuggan av Tora Bora-bergen. Marcus dotter Zameen har känt Laras bror och hon kan kanske veta vart han har tagit vägen.Men Zameen är död. Lara stannar ändå kvar hos Marcus, och under de följande dagarna kommer det fler gäster, bland andra den före detta CIA-agenten David Town.Lara och David förälskar sig i varandra. De får så småningom veta att Laras bror har avrättats av en av de många krigsherrar som styr landet. Utan minsta förvarning drabbas de så av en katastrof ? "Aslam, som 2006 kom med 'Kartor för vilsna älskande' på svenska, är redan nu en nyskapande romanförfattare....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Amelie Adrielsson

2014-06-30

Betyg

Fler vackra beskrivningar och omskrivningar får man leta efter. Ingenting driver historien framåt, den segar sig fram men svämmar över av invecklade skildringar.
Urtrist!

Sofia S

2011-09-02

Betyg

Den är inte lättsmält. Men så vacker beskrivning av Afghanistans tidigare kultur. Poesi, färger och dofter. Sida vid sida med den helt galet grymma verklighet som Talibanerna skapar. Det fascinerade mig. Första boken från den här delen av världen som jag läser.

Gunvi Lundqvist

2011-01-20

Betyg

Ja vad skall man säga om en roman som får nackhåren att resa sig. Beskrivs av författaren som sanning, men dock ingen biografi, även om allt i boken sker här och nu i Afganistan, ja så sa Aslam Nadeem hörde på intervjun i Malous efter tio.

Jag är ju fast i Afganistan ända sen Åsne skrev sina rapportböcker, har oxå en del kontakter med folk därifrån.

En viktig bok, det är NU det gäller lyckas inte världen med all den styrka som mobiliseras vet jag inte hur det någonsin kan bli fred mellan folket i Afganistan.

En engelsk läkare har huvudrollen, gift med en afganska bosatta i Afganistan hjälper människorna, båda läkare. En syster till en försvunnen rysk soldat anländer till läkaren, en CIA agent finns med, laddat för hög tempo men håller inte, lite förvillande med hoppande i olika tidsrymder.
Men på grund av mitt Afganistan intresse blir boken intressant för mig, googlade en hel del under läsningen och fick bekräftat av Wikipieda platser och kända statyer som det skrivs om.

harriet karlsson

2011-01-08

Betyg

Jag tyckte den gick fram och tillbaka så mycket vilket gjorde mig aningen förvirrad.
Jag läser mycket böcker från den delen av vä'rlden men den här var inte så bra tyckte jag.

Annelie S

2010-04-27

Betyg

Långsam, långtråkig och seeeeeg....... Var på vippen att sluta flera gånger men av ngn underlig anledning gjorde jag inte det. Det tog mig ca 3 veckor att läsa denna bok (rekordlång tid) och såhär efteråt tycker jag det var slöseri med tid.( Med det menar jag inte att språket är dåligt, inte alls.)

Therese G

2010-02-28

Betyg

Nja...inte nåt för mig just nu. Kanske senare.