Den femte dagen

Hellberg, Åsa

| 2025

"Här finns flera oväntade överraskningar, twister och snabba vändningar som gör denna kriminalroman till en spännande bladvändare med högt tempo." BTJRegnet piskar, höstens första storm är på väg in över Kosteröarna och en död kropp ligger på strandremsan vid bryggan. Huvudet är vridet i en onaturlig vinkel och runt halsen hänger ett rep. Polisinspektör Vega Varg tvingar sig att se närmare på den döde, trots att hon allra helst vill titta bort. Det är lintotten Fredde som lekte med hennes barn och som hon sett växa upp. Vad hände? Vem tyckte att han förtjänade att dö?Senare samma dag försvinner den norska kvinna som upptäckte kroppen. Eftersom hon är känd i skvallerpressen och gift med en politiker dras norsk polis in, och Vegas bäste vän, brottsutredaren, Leopold Posse, anländer från Oslo till Koster.Ledtrådarna spretar, vittnen vägrar avslöja vad de vet och Vega...

Åsa Hellberg levererar som vanligt, denna är en deckare som verkligen rekommenderas

Betyg: 4 av 5.
Författaren Åsa Hellberg har gett ut drygt tjugofem böcker, och jag har läst cirka femton av dom. Alla har varit romaner/feelgoodböcker, och jag har tyckt om dom alla. Nu har hon skrivit sin första deckare, som heter Den femte dagen och är den första delen i en planerad bokserie som kallas Kostermorden.
Och visst är Åsa lika bra på att skriva deckare, som hon är på att skriva feelgood. Jag tyckte om den här boken, som var välskriven, lättläst, spännande, och inte alls förutsägbar. Kan rekommendera den, och jag kommer följa serien i framtiden.
Jag varvade e-boksläsning med ljudbokslyssning, i 1,25 hastighet, bra inläst av Anna Maria Käll.