Den farliga leken

Jungstedt, Mari

| 2010

När Jenny, en helt vanlig gotländsk gymnasietjej, upptäcks av en modellagentur förändras hennes tillvaro i ett slag. Hon anses snart vara en av de hetaste stjärnorna och slungas in i en värld fylld av kändisfester och glamour. Medan Jenny njuter av sitt nya, spännande liv i Stockholm befinner sig den några år yngre Agnes på sjukhuset till följd av svåra ätstörningar. Också hon har drömt om ett liv i rampljuset, nu är hon på väg att tyna bort.Vid Agnes sida vakar hennes orolige far. Dottern är hans allt sedan Agnes mamma och bror omkom i en tragisk bilolycka några år tidigare. Nu plågas Agnes svårt av den oro hon orsakar sin pappa. Och ingenting blir bättre av att hans nya hustru envisas med att följa med till sjukhuset, bara för att otåligt sitta och vänta på att få ta honom med sig därifrån.Men tragedin väntar också den framgångsrika Jenny. Under en påkostad modefotografering på den karga,...

C

Camilla Bryne

2025-10-28

Mats Sigfridsson

2020-10-21

Helt ok standarddeckare. Inget som sticker ut och lite småtrevligt lyssning och avkoppling. Jag saknar djupet i persongalleriet men det känns att Mari kan sitt Gotland och miljöbeskrivningarna är ok. Ok start på serien om Knutas och hans team.

Anne Hansson

2020-09-22

Första boken av Mari, och man levde sig in i berättelsen, synd att man inte läst denna från början och fått lära känna huvudpersonerna i boken, innan man läst hennes andra böcker. Men nu är det bara till att fortsätta och hoppas att alla är lika bra.

Elisabeth Svensson

2020-08-08

Spänning på hög nivå.

B

Birgitta Olofsson

2018-01-22

Ska du läsa Mari Jungstedts böcker ska du läsa från början. Det finns en handling som följer genom alla hennes böcker om Anders Knutas och hans kollegor.

Marre

2017-04-25

Superbra och spännande!

Anna Andreasson

2016-12-10

Länge har den stått i min bokhylla. Och vilken bok sen. Spännande från börja till slut.

Marina Pedersen

2016-10-18

Bra

Matilda S

2016-08-04

Den hade sina stunder där den verkligen trollband mig men för mycket tjafs som inte va sü intressant... typ om utredningen och poliserna.

Denna Deckare var helt okej

Therese Östman

2014-06-25

Åtta böcker känns mycket, idéerna tar slut och tycker inte denna var så bra. Betyg: 3

Therese Östman

2014-06-19

Mycket bra bok! Lätt -och snabbläst. Betyg: 5

Mats Sigfridsson

2013-11-13

Nja det här var inte mycket att glädjas över. Ytlig med platta karaktärer och oerhört förutsägbar. För mycket standarddeckare. Möjligen en stark etta.

Blommiga Barbro

2013-10-24

Löjeväckande politiskt korrekt fånbok som egentligen skulle ha nollats om det inte vore för det någorlunda spännande slutet.

Kerstin Hellgren

2013-09-24

Mycket bra bok som handlar om ett aktuellt ämne. Vi alla måste försöka stoppa detta vansinne som drabbar främst unga flickor/kvinnor!

Maria Myrberg

2013-09-09

Tunn story!

Blommiga Barbro

2013-08-11

Så fruktansvärt politiskt korrekt att det nästintill är skrattretande. Språket är inte heller någon direkt höjdare, ganska banalt faktiskt. Katarina Ewerlöf som uppläsare räddar dock den här ganska ordinära och förutsägbara dussindeckaren från att helt gå under.

Anna Lindström

2013-07-17

Jorå, okej deckare. Blev dock inte lockad att läsa fler böcker av Mari Jungstedt.

Louise Ö

2013-07-03

Mari Jungstedts första och bästa bok i serien. Jag har läst alla, men jag tyckte mest om den här.

O

Olga Lund

2013-02-08

Meh... Får väl läsa nästa bok för att se om det är lika mediokert eller om det blir bättre.

Linda Dahlhöjd

2012-10-09

En helt ordinär svensk deckare... Helt okej, varken mer eller mindre. Men spännande till och från.

Carina Svensson

2012-09-27

Tyckte att den kändes för förutsägbar jämfört med de tidigare böckerna.

Carina Svensson

2012-09-03

Riktigt spännande! :)

Jenny Jansson

2012-09-03

En av de bättre Mari har skrivit tycker jag! Ligger nog mycket sanning bakom det hon skriver om modebranschen.

Ellinor Karlberg

2012-07-16

gillar ju Maris böcker, är underhållning som jag läser ut på några timmar. Skön avslappning för hjärnan men ingen utmaning direkt..

Carina B

2012-06-03

Mycket lättläst, typisk kriminalare..Lite dryg ett tag och helt plötsligt känns det som att författaren kommit på att nu måste den ta slut och drar då på spänning i slutet..Hade kunnat vara mer spännande under berättelsen, dragit ut på spänning under de olika mord som begås mm. Men bra bussbok som jag snabbt tar mig igenom.

Marit Edèn

2012-01-30

Lika tråkig som hennes andra böcker. Nu ska jag inte läsa fler Jungstedt.

Hannah Nilsson

2012-01-29

Har läst alla Jungsteds böcker med gotlands-tema men denna är en utav mina två favoriter av dem. De andra böckerna är bra men denna har det lilla extra när det gäller stämningen.

Ida

2011-11-03

Det är lättläst och man vet vad man får. Denna gången så var det faktiskt inte förrän i slutet som jag fattade vem som var mördaren. tycker precis som någon tidigare kommenterat att inledningen inte är relevant.

Alexander Rynéus

2011-10-31

Spännande, men lite väl tidigt kunde man ana vem som var mördaren. Trist upplösning.

Ullis N

2011-10-19

Jag har precis läst ut en Jungstedt-bok. För mig är hennes böcker är ren avkoppling. De varken upprör eller berör utan blir mer trivsamma då jag vid det här laget "känner" de karaktärer som återkommer.

Den här gången fick man dock med mer på på köpet. En av karaktärerna har anorexia och det är inget som bara nämns utan mycket handlar om hur det är att ha det. Det visade sig längst bak att Marie gjort research på flera anorexikliniker. Läsvärt!

Maddes Bokblogg

2011-09-28

bra

2011-09-26

Förresten, introduktionskapitlet verkade inte kunna kopplas alls till resten av boken. Jag förstår ärligt talat inte vad det handlade om. Vilket är ganska negativt eftersom jag blev väldigt nyfiken på vad som hade hänt!

2011-09-26

Gillar själva handlingen som sådan, dock kunde jag blivit besparad alla modedetaljer. I vissa stunder kändes det som att författaren velat vara med i ett Top Model-avsnitt, men skrivit om det i brist på möjligheten. Annars lätt att fastna i och spännande. Stod dock rätt klart vem som var den skyldige efter första "ledtråden".

2011-09-08

Har läst flera av Jungstedts böcker tidigare så läser den här i efterhand, vilket kanske kan sänka betyget lite. En annan sak som kan spela in på att jag inte gillade den lika mycket är att jag sett filmatiseringen innan och därför visste ungefär vad som skulle hända (minnet var lite suddigt bara). Trots det är den helt okej ändå som bok.

Lena A

2011-08-27

Lena A

2011-08-27

Mats Olander

2011-08-26

Absolut inte lika bra som dom andra bäckerna. Känns som om han tappat lite av stinget i skrivandet. Kanske bara en tillfällig svacka. Svag 3:a.

Hanna *

2011-08-25

Helt ok, men kändes lite "nybörjare", blev så öppenbart...ville haft mer spänning. Men denna gången tog inte Johan Berg så stor plats och det var bra, tycker det är tjatigt när det skrivs om honom.

Hanna *

2011-08-25

Lena L

2011-08-14

En av MJs bästa tycker jag. Bra handling, fina miljöer och ett oväntat slut. En riktig bladvändare som får en svag fyra eller en stark tre.

Elisabeth Karlberg

2011-08-08

Var inte alls tilltalad av boken men jag läste färdigt den i alla fall. Ytlig, ointressant och "fattig" Inget jag rekommenderar till mina vänner.

Linda Joona

2011-07-28

Bengt Månsson

2011-07-05

Ruskig historia och en intressant inblick i modevärlden (även om det är fiktion). Mördaren visade sig vara den man kunde gissa några kapitel från slutet men det sista mordet var väl "onödigt".

Maria Johnson

2011-06-07

Jag tycker om Ljungstedts böcker. De är lättlästa, har trovärdiga karaktärer- Knutas är en favorit. Den här var dock lite förutsägbar.

U

Ulrika Spangenberg

2011-05-26

En deckare med tråkigt språk, grunda karaktärer, fullständigt ointressant handling och där man efter mindre än halva boken listat ut vem som är mördaren ? Se där har ni Mari Jungstedts senaste ?Den farliga leken? i ett nötskal. Inte ens det faktum att den rör sig runt ett angeläget ämne; kroppsfixering, sjuka kroppsliga ideal och dess följder gör den angelägen och värd att läsa.

Oskar Henriksson

2011-05-20

Ytterligare en i raden av godkända deckare från Jungstedt. Det är ju svårt att ge den här typen av böcker ett högre betyg än 3 av 5. Men jag tycker Jungstedt håller en lite högre klass än många andra svenska deckarförfattare. Kanske att ett par av hennes böcker klättrar upp mot en stark 3:a i betyg. Den här boken är bra, och har dessutom ett budskap till skillnad från många andra svenska deckare. Det finns kritik mot modeindsutrin i den här boken. Och ett par av karaktärerna är faktiskt riktigt bra! Däremot är slutet ingen höjdare, känns lite ihophafsat. Men slutet är ju sällan det viktiga i den här typen av böcker.

Jessica Nilsson

2011-04-12

Gillar hennes böcker.

Anette Marcusson

2011-03-17

lotte sigurd

2011-03-16

Ännu en reporter som vil tjäna pengar efter standardformulär 1 a - komplett med mördarens tankar i kursiv stil. Fimpade halvvägs när jag avslöjat mördaren...