Den fantastiska berättelsen om fakiren som fastnade i ett IKEA-skåp

Puértolas, Romain

| 2014

Flag from sv

107


Hejdlöst rolig och livsbejakande surrealistisk skröna. Pugalendhi heter en bluffande 38-årig fakir från Rajasthan, som har lurat sina grannar i byn att samla ihop pengar för att han ska kunna åka till Paris och köpa Ikeas senaste innovation, spikmattesängen Svavelvikspik. Men sängen visar sig vara dyr, vilket gör att fakiren tvingas lura till sig pengar av den vackra fransyskan Marie, för att sedan tillbringa natten på Ikea. Han gömmer sig i en garderob som naturligtvis packas in i en låda och skickas iväg, och detta är startskottet för en galen jakt över världen. En resa där fakiren lär känna sudanesiska flyktingar, blir jagad av hämndlystna romer på Barcelonas flygplats, skriver början på en roman och får ett bokkontrakt i Rom samt hänger på ett hotellrum i ett konfliktdrabbat Libyen. Under tiden upptäcker han mycket som han inte visste om både kärlek och vänskap. Det här är en...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Monika W

2017-09-13

Betyg

För något år sedan så syntes den här boken överallt, tyckte jag, men jag var egentligen inte särskilt hågad. Den är ju fransk och det gillar ju inte jag. Sedan dök den upp på bokrean förra året och då kunde jag inte längre stå emot. Det är jag glad för. Och kanske måste jag snart sluta säga att jag inte gillar franskt. Läs mer på min blogg

Mia Östberg

2017-08-18

Betyg

Helt underbar! Läs den!

Mia Östberg

2017-08-18

Betyg

Helt underbar! Läs den!

Teresia Kjellgren

2015-06-15

Betyg

Lite småkul och efter De fattiga i Lotz precis vad jag orkade med. Smått otrolig resa för fakiren från Rajasthan med gott slut. Det var en himla tur det.

E

emmakicki

2015-05-04

Betyg

En svag trea. Hade sina höjdpunkter men var ganska svamlig liksom Hundraåringen som jag tyckte blev för mycket för att vara rolig. Men eftersom den här var så pass tunn så kändes den okej att slösa lite tid på. Den hade dessutom en del höjdpunkter som gjorde den mer allvarlig.

L

Lotta Strandberg

2015-03-12

Betyg

Märklig men underhållande historia. Tror man tappar lite på översättningen och därför blir det också lite krystade skämt. Lite onödiga försök att vara seriös mitt i allt (barnutnyttjande osv) sänker mitt betyg. Också slutet är lite för hastigt och man får läsa ett par gånger för att fatta.

Eva Möller

2015-01-02

Betyg

Fantastiskt rolig bok som tyvärr planar ut lite i slutet. En stark trea blir betyget.

Hans Olof Andersson

2014-12-21

Betyg

Halsbrytande hopp från ena situationen till den andra. Stilen påminde något om "100-åringen...". Ingen stor litteratur, men jag hade nöje av att läsa den.

S

Stefan Antonsson

2014-10-16

Betyg

oerhört fördomsfull oh rasistisk. Ett riktigt bottennapp! Drog inte på munnen en enda gång. Snälla läs något annat!

M

Mia Swedberg

2014-07-19

Betyg

Lyssnade på denna som ljudbok. En tråkig och förutsägbar bok.

Thommy Stenström

2014-07-10

Betyg

En stark trea och nästan en fyra i betyg.

En mycket bra bok. Men den kunde varit längre. Det känns som om författaren kunde ha gjort en längre bok. För fakirens resa kunde ha varit mycket mer detaljerad utan att boken blivit sämre. Snarare tvärtom.

Dessutom tycker jag att även slutet kunde göras om. Det kändes som om boken var en film. Och för att filmen inte skulle bli längre än en och en halv timme. Ja då får man klippa bort en del.

Men ändå en rolig och härlig bok som jag varmt kan rekommendera.

My.loved.books

2014-07-06

Betyg

En Väldigt Rolig bok som jag tyckte Väldigt Mycket om! :D

Lotta Lettenström

2014-06-15

Betyg

Helt otrolig historia i stil med hundraåringen men den är inte riktigt i samma klass. Kontentan av det hela är iaf att det är mer givande att skänka pengar än att lura andra människor.