Den falska rosen

Wegelius, Jakob

| 2020

Flag from sv

15


?Ni har bett mig att skriva ner allt jag vet om mannen som kallades för Shetland Jack. Det skall jag göra. Jag skall berätta för Er om hans hårda liv. Och Ni skall få reda på den hemska sanningen om hans mystiska försvinnande.Men historien om Shetland Jack tog inte slut när hans fartyg hittades övergivet i Glasgows hamn. Och nu har Jacks öde blivit en del av mitt eget. Om detta måste jag också skriva, trots att det känns svårt. Ibland vill jag bara glömma den långa vintern i huset på Oswald Street och allt det onda som hände där.Er vän, Sally Jones?"Den Falska Rosen" handlar om fartyget Hudson Queens gåtfulla historia. Sökandet efter sanningen leder skutans besättning ? maskinisten Sally Jones och skepparen Henry Koskela ? till Skottland och staden Glasgows undre värld. Där tar deras resa en ödesdiger vändning. För Sally Jones står till slut själva livet på spel."Den...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

den är väldigt bra tycker jag eller jag menar super bra

Ulla Englund

2021-07-20

Betyg

20/7 2021

2021-04-22

Betyg

När kommer nästa bok?

M

Moa Berglin

2020-08-12

Betyg

Den här boken, samt de två föregående, om Den enastående Gorillan Sally Jones har jag och min 7 åring tagit till hjärtat. Sån fantastiskt läsning, med karaktärer och en historia som stannar kvar hos en.

J

Jennie Carlander

2020-07-21

Betyg

Svårt att sluta läsa!

Betyg

Nu har vi läst Den falska rosen som är en fristående bok men bygger på samma karaktärer som föregående bok. Den är spännande och bra och man har svårt att lägga den ifrån sig. De fina illustrationerna på de olika karaktärerna i början gillar vi och den detaljrika bilden över Glasgow kan man titta länge på. Åldern på boken är satt ganska högt och man förstår varför. Vi tycker dock att den fungerar som högläsningsbok för oss (barnen 7 och 10 år).