"En extremt gripande historia som är svår att lägga ifrån sig. En bitterljuv berättelse från en av grym och riskfylld tid, då hemlighetsmakeri var nödvändigt för överlevnad." Emmie Spånberger, BTJ"Kelly Rimmer drar fram ett skeende som lätt kan falla i glömska. Att många människor stred, obeväpnade och utan att ta hänsyn till sin egen säkerhet, trots att de var så illa rustade för sina uppdrag. Hon skriver in dem i historien och låter dem få ett välförtjänt äreminne." Ragnhild Oxhagen, Ölandsbladet1970. Noah arbetade som brittisk agent i Frankrike under andra världskriget. En krigsskada gav honom minnesluckor och han plågas av en obesvarad fråga: Vem var agenten som räddade hans liv under det där tragiska sista uppdraget? Hans dotter, Charlotte, är fast besluten att hjälpa honom finna svar. Hennes sökande leder till Chloe och Fleur, två till synes vanliga kvinnor...
Spännande med kvinnliga agenter!
Ni som har följt mig ett tag vet ju att jag är svag för böcker som utspelar sig under andra världskriget.
"Den engelska agenten" gör just det. Dessutom utspelar den sig både under kriget och i nutid, ytterligare en sak som jag gillar. Jag upplever boken som lite rörig i början, det är många namn att hålla reda på då flertalet av karaktärerna är agenter med både ett riktigt namn och ett kodnamn och det tar en stund innan jag kopplar ihop namnen. Men när de väl har satt sig tar det fart. Det finns en stark framåtrörelse i boken trots att tempot är ganska lågt och intrigen växer och blir bättre och bättre ju mer jag läser.
Kelly Rimmer är en erkänt skicklig författare, trots det har jag inte läst något av henne tidigare. Boken är spännande och full av både kärlek, sorg och svåra beslut. Kelly Rimmer skildrar de kvinnliga agenternas liv på ett gripande sätt och det var väldigt intressant att läsa om motståndsrörelsen och denna sida av kriget.
Om du gillar historiska romaner i allmänhet och om andra världskriget i synnerhet är jag helt säker på att "Den engelska agenten" kommer att falla dig i smaken.