Den Enda ? en roman om kärlek, sårbarhet och modet att möta sig själv. Det finns möten som förändrar allt. Inte för att de är stora ? utan för att de är sanna. När Elma och Nathaniel möts sätts allt i rörelse: minnen, rädslor, längtan. Genom deras resa påminns vi om vad kärlek egentligen kräver ? närvaro, ärlighet och modet att släppa taget om det gamla. Den Enda är en poetisk roman om kärlekens innersta väsen, skriven med stillhet och känslomässig närvaro. Mellan kapitlen finns brev i diktform ? som hjärtslag mellan två själar ? formgivna på egna sidor för att ge varje känsla plats att landa. Läsare beskriver den som en bok som stannar kvar länge. En berättelse som inte bara handlar om kärlek ? utan om att hitta hem till sig själv. "Jag trodde jag skulle läsa om kärlek, men jag läste om mig själv.? En bok att hålla, inte bara läsa ? vackert inbunden med skyddsomslag.
2025-07-15
Den Enda var en upplevelse jag inte hade förväntat mig, en resa genom det svåraste med att vara människa. Att mötas, våga älska och se någon annan. Daniel målar med språket på ett sätt som är oöverträffat, det går inte att värja sig. I Den Enda möter vi inte bara karaktärer, vi tvingas möta oss själva. Aldrig tidigare har jag läst en bok som lämnat mig så berörd, kan inte rekommendera Den Enda varmt nog!
Jag såg på den först som en inredningsdetalj. Dess vackra utsida tilltalade mig och jag kände att jag ville ha den utan att bry mig så mycket om innehållet. När jag sedan förstod att det var en bok som handlar om kärlek tänkte jag att det är "det sista" jag behöver. Men jag blev ändå lockad att läsa den då jag läste om vad så många hade skrivit om den. Halvvägs in i boken var jag upprörd, frustrerad, irriterad och lite stressad. Ju mer jag lärde känna bokens karaktärer desto mer ville jag ta dem i örat och tala om för dem vad de skulle göra. Jag kunde inte sträckläsa boken och jag var tvungen att lägga ifrån mig den flera gånger (ibland i flera dagar) och fnysa högljutt åt den. Det var också nära att jag kastade bort den när det närmade sig slutet och bokens karaktärer fortfarande inte gjorde så som jag förväntade. Jag tilltalades av det vackra språket och de vansinnigt vackra dikterna men jag kunde inte förstå allt. Boken handlar mycket om det själsliga. För många är det kanske lätt att förstå men för mig var det inte så. Jag behöver låta det ta tid för boken att landa i mig. Kanske behöver jag läsa den igen när jag har haft tid att reflektera. Jag märker att jag är tvungen att fråga mig själv varför boken gör mig så upprörd och frustretrad och varför jag har så bråttom. Varför känns det som den är skriven på ett främmande språk som jag inte riktigt förstår och kan ta till mig. Varför verkar så många andra förstå? Att den berör mig går inte att ta miste på. Den får mig att känna. Kanske var det prescis just det jag behövde. Att få känna och att låta det ta tid.
Nu längtar jag efter att få läsa uppföljaren och jag känner på mig att den kommer att utmana mig lika mycket som Den enda har gjort, kanske också på helt andra sätt.
Jag vill rekomnendera Den enda till alla som anser sig ha kontakt med sin själ och andras men också i allra högsta grad till oss som letar och försöker förstå.
2024-03-18
Jag föll över boken av en tillfällighet... Från bokens första blad var jag förtrollad. Förtrollad av sättet författaren använder orden, som en pensel som smeker canvasduken och penseldrag efter penseldrag, sida efter sida blir boken till en vacker tavla. Boken är vacker, stundtals skör och ibland känslomässigt frustrerande brutal, då vi som läsare ser allt utifrån och hur enkelt allt borde vara för huvudpersonerna. Men så är inte livet - varken enkelt eller självklart alla gånger. Författaren har lyft fram just detta på ett tänkvärt sätt, som får en att många gånger tänka om och se helheten på ett helt annat sätt. Handlingen är fin, men essensen av boken är så mycket mer än handlingen, så mycket djupare. Vill du djupdyka i ett känslohav, få helt andra sätt att se och förstå helheten i en själslig och kroppslig kärleksrelation...då är detta boken för dig. Jag rekommenderar den varmt.
2024-03-18
2024-02-17
Såå vackert skriven!!
5 stjärnor av 5 möjliga
Jag sträckläste hela trilogin, kunde inte släppa den. Blev hela tiden fylld av kärlek genom den vackra texten. Den gav mig tankar och ideer att fundera över men oxå bli bekräftad i. Den överraskade mig, den förvånade mig, den gladde mig för det var inte alls helt självklart vilken väg den skulle ta. Jag rekommenderar den varmt!
2024-01-11
Den här boken är lika mycket en fängslande kärlekshistoria (och SOM den fängslar..) som en filosofisk livsåskådning, med kärleken som både början och slut - om det nu finns ett sådant.
Daniels förmåga att formulera tankar om kärlek, existens, förhållningssätt och livets alla nyanser bjuder in till många tankar och funderingar, parallellt med den bladvändande önskan om att få veta hur det ska gå för personerna i boken. En ovanlig bok som jag varmt rekommenderar!
Har man inte tidigare tillhört kategorin som längtat efter sin själs andra hälft, så kommer man definitivt tillhöra den efter att ha läst boken..
2023-09-11
En underbar bok med extra allt, jag rycktes med i språket,skildringarna, kärleken, förtvivlan, osäkerheten, passionen mellan två människor. Kunde inte sluta läsa.
Tack❤️
2023-08-05
Underbar bok om den Själsliga kärleken....för alla som vill förstå den....för Dig som söker efter den....eller för Dig som upplevt den.
Fantastiskt vacker språk som fångade mig direkt och som berörde mig mycket, om Kärleken och om livet. En vacker bok att läsa och läsa om....
Jonas
2023-08-04
En bok där det ytliga får ge plats för det inre.
En vacker skildring om människors inre känslor och tankar och vilken bär fram en vacker kärlekshistoria.
Vänskap, långa samtal vänner emellan. Drömmar, spänning allt vad som får dig att inte vilja lägga ifrån dig boken. Inte ens då du läst ut den. En av de vackraste böcker ; Den enda.
Rekommenderas varmt.
2023-08-03
Aldrig har jag funnit en bok så gripande. Den berörde mig på djupet och jag kan med sanningens ord säga att boken fick mig att hitta mig själv igen. Den beskriver allt jag står för och jag är glad för att finna likasinnade i denna berättelse. Den vackraste bok jag läst hittills.
2023-07-31
Helt fantastisk bok som når in på djupet!
Ett unikt och fint skildrande av vänskap, ömhet, kärlek.
2023-07-31
Det här var den mest fantastiska berättelsen om kärlek som jag har läst. Jag har läst den flera gånger och varje gång hittar jag och känner en ny nyans, en ny känsla, en ny mening. Den är stor. Daniel har en känsla för språket som är fenomenalt. Jag har tipsat flera vänner, inte bara för att det är underbar läsning utan för att dom ska förstå mig bättre.
2023-07-31
Den Enda är mer än en bok. Den är en nyckel som har förmågan att öppna hjärtan. En bok som gör att vi vill våga se inåt, vill våga vara sårbara....vill våga vara oss själva. Så vacker, så naken och så sann.
2023-07-31
En underbart vacker berättelse, fylld av personliga livsöden. Den berör, in på djupet och väcker många känslor. En av de vackraste böckerna jag läst.
2023-07-31
Tack Daniel, vackert att få ta del av och bli berörd av kärleken..... svårt att sluta läsa trots att ögonen behöver vila, tacksam att kunna möta mig själv på djupet genom boken .......
2023-03-10
Mötet mellan 2 trasiga själar.
Mötet som fångar upp en del av oss alla, här och nu och någon gång i livet.
Precis här möts kärleken, passionen, längtan, frustrationen och smärtan i en Poetisk Symfoni.
Elma och Nathaniel speglar oss alla, vilket Daniel förmedlar så magiskt.
Med tårar som bränner till i ögonvrån, med glitter i hjärtat fångar han upp mig i varje liten del av kärlekens stig.
Tack Daniel för att jag har fått ta del av din resa genom Elma och Nathaniel.
Vesna
Du har skickat
2021-02-23
Det var längesedan jag läste en bok som drabbade mig så. Varm, kärleksfull och med en makalös fingertoppskänsla att kunna skildra andra själars villkorslösa resa att hitta hem. Alla som har varit med om det kommer känna igen sig. Andra kommer önska att det någon gång ska hända dem. Den träffsäkra texten varvas med poesi som öppnar upp och ger texten ytterligare djup i känslorna. För du kommer vilja stanna kvar i den, behålla ett litet inkapslat frö inom dig som inte påverkas av utsidans livsstress. Det fröet kommer växa och kanske, kanske kommer du rent av bli en bättre människa av att läsa den. Allt jag vet är att fler borde få möjligheten.
2020-04-05
Den vackraste bok jag läst! Helt tagen av beskrivningen av den själsliga kärleken. Älskar konversationerna som vi får delta i. Boken "gör nått" med en! Den inger hopp och tillit till att allt blir som det ska. Tack Daniel för en fantastisk bok!
2017-08-31
Soulfood!!! Varje ord direkt in i själen. Helt fantastisk och underbar. Favorit hittills utan tvekan. 🦋🙏🏽
En helt fantastisk berättelse om kärlek. Att befria oss från våra ryggsäckar och hitta själen inom oss. Att vara rena och helt oss själva utan masker när man möter den enda rätta. Man kan tycka att de gör det väldigt besvärligt för sig, men när man läst boken förstår man meningen. Så underbart vackert skriven.