Den dende radiomannen En polisroman
Vad hnder nr ens frvntade livslngd pltsligt och verraskande blir dramatiskt frkortad? Den frgan fr kanhnda ett svar i Den dende radiomannen, som r en fortsttning p berttelsen om polisduon Klintman & Norn och deras gemensamma vedermdor hos Uppsalapolisen och ven berttelsen om radioprofilen Leo och hans sista tid i livet.
Mitt i Uppsalatrafiken kastas en kvinna ut ur en bil och hamnar s olyckligt att hon senare avlider. Det blir poliserna Kenneth Klintman och Lisa Norn som fr hand om utredningen och som mste hitta lsningen p brottet som kan vara vllande till annans dd eller rent av mord. Parallellt fr lsaren flja radiomannen Leo som fr besked av sin lkare att han kommit till vgs nde med sin sjukdom. Cancern har besegrat Leos kropp och nu terstr bara ngra mnader...
Den dende radiomannen En polisroman
Mitt i Uppsalatrafiken kastas en kvinna ut ur en bil och hamnar s olyckligt att hon senare avlider. Det blir poliserna Kenneth Klintman och Lisa Norn som fr hand om utredningen och som mste hitta lsningen p brottet som kan vara vllande till annans dd eller rent av mord. Parallellt fr lsaren flja radiomannen Leo som fr besked av sin lkare att han kommit till vgs nde med sin sjukdom. Cancern har besegrat Leos kropp och nu terstr bara ngra mnader ?
Brobergs beskrivning av polisarbetet r som alltid realistiskt och nra liksom miljskildringarna av hemstaden Uppsala. En del hndelser som figurerar i handlingen r verkliga och korrekt beskrivna, utan ngon direkt ordning. Andra r, med frfattarens privilegium, uppfunna, efter behov. Dessutom tillfr frfattarens pop- och rockkunskaper ett ytterligare element till berttelsen om Leo: musiken som tidsmrke.