Sugen på skinkägg i gelé, färserat vitkålshuvud eller snöbollar i vaniljsås? Vattnas det i munnen vid tanken på bananer i skinkrock, persikoburgare, kaffefläsk eller senapspanerade grisaknorrar?Den bruna maten startade som en blogg där familjen Bruun Petter Inedahl, Elin Berg och Jonas Alvunger presenterade och tillagade mat utifrån några receptkort från 70-talet. Allting började som ett anspråkslöst skämt, men i takt med att läsarskaran växte och att Den bruna maten blev en av de mer omtalade matbloggarna i Sverige, grävde sig familjen Bruun allt djupare ned i 70-talets receptskatter. Under årens gång har familjen med fasa och fascination ätit sig igenom ett 150-tal av rätterna ur receptkortssamlingarna Mästerkocken (IMP) och Köksmästaren (Hemmets Journal).Med initierade texter och fotografier som med all önskvärd tydlighet visar hur 70-talskockarnas visioner krockar med 10-talets bistra...
Visa mer
Recensioner
Betyg
Halleluja i helvete, det här var den roligaste kokbok jag läst i hela mitt liv, och den enda jag läst ordagrant från pärm till pärm. Och den enda där jag inte blivit det minsta inspirerad till att prova en enda rätt. Jag har aldrig sett sjukare maträtter. När jag såg tv-programmet "Historieätarna" tänkte jag: "Tack Herre, för att jag inte levde för 300 år sedan..." Men jag hade fel, Döden i Grytan existerade för bara drygt 30 år sen.