Den barmhärtige samariten

Den som säger sig vilja hjälpa människorna behöver inte vilja världen väl. Olivia Rönning är försvunnen. Snart förstår Lisa Hedqvist, hennes kollega vid Nationella operativa avdelningen, att hon måste ha förts bort mot sin vilja. När Tom Stilton hör vad som hänt bestämmer han sig för att lämna sin självvalda coronakarantän ute i skärgården. Tillsammans följer Lisa och Tom spåren till en enslig stuga. Men när de kommer dit står den redan i full brand, och senare hittas en förkolnad kvinnokropp i husresterna. Är det Olivia? Mette Olsäter, deras pensionerade chef, har utsetts till samordnare för säkerheten runt leveranserna av covidvaccin. Det finns uppenbarligen någon som är beredd att göra vad som helst för att sabotera transporterna. Den barmhärtige samariten är den sjunde boken i den bästsäljande krimserien om Olivia Rönning och Tom Stilton.

Monika W

2023-04-21

Min förhoppning var att jag skulle vara i fas i den här serien efter att jag hade läst ut Den barmhärtige samariten. Det är jag visserligen, men bara runt en månad. Den åttonde delen släpps nämligen i slutet av april. Med tanke på ur tätt sammanlänkade böckerna brukar vara så gör man kanske bäst i att läsa den också, snart. Men då får man väl vänta onödigt länge på nästa.

Trots att det inte ens är ett år sedan jag läste förra boken så kom jag inte alls ihåg cliffhangern som måste ha avslutat den. Plötsligt är man liksom mitt i en händelse som jag inte förstod början på. Det kom visserligen tillbaka efter ett tag, men jag var lite förvirrad och kände mig som om jag var utkastad i det okända. Förmodligen så måste alla andra ha betydligt bättre minne än vad jag har.

Som väntat, vill jag nog säga, så är Den barmhärtige samariten spännande läsning. Den sedvanliga cliffhangern i slutet är inte av samma rang som den förra, men nyfiken blir man ju. Vad står det egentligen på Toms lapp? Vad är så stort och hemligt så att han måste "erkänna" det? Trovärdigheten är dock inte på topp, men släng alla krav på det överbord. Bara åk med och njut.

OBS! Detta är en kraftigt förkortad text. Hela finns på min blogg https://bokslut.blogspot.com/2023/04/bok-den-barmhartige-samariten-av-cilla.html

Mats Sigfridsson

2022-11-23

Strak 3:a

Helena Rasmusson

2022-03-05

Som vanligt, bra & lättläst!

Ewa H

2022-01-16

Inte lika bra som tidigare i serien om Olivia Rönning m fl. Den griper inte riktigt tag förrän det gått över hundra sidor. Men det är ett högst aktuellt tema kring corona och vaccinationsmotståndare. Klart läsvärd ändå.

Monica Bäckelin

2021-10-17

Spännande, underhållande och välskriven. Vilken bra serie, läs den.

Britt-Marie Kullin

2021-10-16

Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den barmhärtige samariten av Cilla & Rolf Börjlind är den sjunde delen i bokserien om Tom Stilton och Olivia Rönning. Jag har läst alla böckerna och tyckt mycket om dom allihopa. Och den här boken gjorde mig inte besviken, för jag tyckte att även den var riktigt bra. Lättläst, spännande, och aktuell. Rekommenderar bokserien, och ser fram emot fler böcker i serien.