Den åttonde dödssynden

Nora är en lyckad krönikör, författare och föredragshållare, av den där sorten som intalar sina läsare och åhörare att alla kan bli lyckliga och lyckade om de bara tar tag i sitt liv och anstränger sig. Det gjorde hon nämligen själv för tio år sedan, när hon föll i ett trapphus från sjunde våningen och nästan förlorade livet, ett tillfälle hon fortfarande bara har luddiga minnen av. En dag flyttar Klara in i huset mitt­emot och ordningen i villakvarteret störs. När Nora i samma veva sätter i gång med att skriva ännu en bästsäljare - om dödssynderna - möts hon av en rad problem. Sakta men säkert börjar hennes förflutna komma i kapp henne. Kanske var det som hände tio år tidigare ingen...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Läsesalongen

2018-05-20

Betyg

Författarens skildring av när det börjar spricka i fasaden är träffsäker och befriande. Här ligger bokens styrka.

S

Sara A

2017-09-16

Betyg

Lättläst bok med oväntade vändningar i historien. Spännande när man tagit sig igenom hälften; de sista femtio sidorna är svåra att lägga ifrån sig. Tyvärr känns historien stundtals orealistisk och när man inte får lära känna någon av karaktärerna djupare är det svårt att känna sig involverad. Läsaren får inte heller många tillfällen att läsa mellan raderna och själv ta in känslor och nyanser, vilket drar ner betyget ytterligare.

Blommiga Barbro

2015-08-19

Betyg

Inger Frimansson är ett lysande exempel på en skicklig författare med starka personporträtt som gör att man känner en viss mått sympati till och med för hennes elakaste karaktärer. Men här är personporträtten så svaga att man som läsare aldrig lär känna karaktärerna. Därför känner jag absolut ingen sympati för någon av karaktärerna. Visst var boken småspännande på sina håll och dessutom extremt lättläst, men det rent avskyvärt dåliga slutet-lämnade enbart efter sig en viss mått av irritation hos mig. Svag 2:a! Ingenting som åtminstone jag kan rekommendera!

Betyg

När boken börjar får vi möta Nora under ett föredrag hon håller om sin olycka och hur hon har tagit tag i sitt liv och förändrat både det och sig själv.
Hon är den perfekta kvinnan, den perfekta frun till Frank och givetvis en perfekt mor. Dessutom är hon villakvarterets okrönta drottning. Hon skriver böcker om hur man ska ta tag i sitt liv och leva det fullt ut.
Från början gillar jag inte Nora särskilt mycket, jag tycker hon verkar se ner på andra och hylla sig själv. Men ju mer jag läser desto mer sympati får jag för henne och en helt annan bild än den man först tror. För allt kanske inte är så perfekt ändå...... För vad vill den där nya grannen Klara egentligen? Och varför inser inte Klara hur perfekt Nora är? Vad vill Klara med Noras barn?
Hela den här boken är så ruskigt spännande, det är som när man har sett blixten och bara väntar på knallen. Väldigt suggestiv. Den har ett bra lättläst språk och man rycks med från första sidan. Helt omöjlig att släppa ifrån sig. Detta är författarens skönlitterära debut och man kan väl inte säga annat än att det är en lyckad sådan. Jag rekommenderar boken starkt till alla som gillar spänningsromaner. Själv ser jag fram mot många fler böcker av författaren.
Betyg 5 av 5

Betyg

Det är alltid kul att få en debutbok i sin hand, speciellt av svenska författare.
Nora verkar till en början ha allt, bra karriär, fina barn och fint hus, MEN så flyttar Klara in i området och inget blir som förut. Nora känns till en början lite konstig och hon gör minst sagt lite märkliga saker. Men allt får sin förklaring och ju mer man läser förstår man Nora , här ligger definitivt en hund begraven, eller två.
Detta är en otroligt spännande bok man får nästan ta en paus ibland för att inte blodtrycket ska stiga.
Men du måste bara läsa vidare, ett otroligt driv i boken, lättläst med korta kapitel. Alla verka halvskumma och till slut börjar man misstänka alla, till och med hunden. Högsta betyg får denna debutbok, absolut mest spännande bok i år. Läs den men gärna under dagtid.