Den arge (persiska)

Dahle, Gro

| 2024

Den Arge är en hoppfull bok om en svår vardag. Budskapet till barn som upplever detsamma som Boj är: Du är inte ensam. Det är inte ditt fel. Du måste säga ifrån till någon som du litar på. Det behöver inte vara som det är."Dahle språk är så levande och rikt att hon kan förmedla även de mest nyanserade känslor på ett enkelt sätt. Läsaren kan nästan känna lukten av den lilla pojken skräck, hans outhärdliga balansgång."/May Grethe Lerum, Verdens Gang

Linda Åslund

2011-03-16

Oj.
Den här boken tror jag skrämmer åtta av tio barn, så mycket att jag inte skulle vilja läsa den för dem, den väjer inte för det svåra - och den lägger allt i händerna på lille Boj, som måste berätta för att något ska kunna bli bättre.

Men om den med sitt svåra ämne kan hjälpa det nionde barnet av dessa tio, så är den värd varje andetag av smärta. Dessutom är den betydelsefull för alla oss vuxna som kan behöva läsa och tänka till, för att se oss omkring en extra gång och räcka ut en hand där det behövs. Den skuldbelägger inte föräldrarna, även om man känner smärtan. Det tionde barnet? Ja, det kommer nog att bara läsa bilderna och inte ta särskilt illa vid sig.

Lena Floser

2010-01-22

En bilderbok för barn om barn- och hustrumisshandel, så vågat och så bra.