Den arge

Dahle, Gro

| 2009

Flag from sv

14


Den Arge är en hoppfull bok om en svår vardag. Budskapet till barn som upplever detsamma som Boj är: Du är inte ensam. Det är inte ditt fel. Du måste säga ifrån till någon som du litar på. Det behöver inte vara som det är."Det borde ha varit en omöjlig bok: att ge ord och uttryck för det som varken barn eller vuxna orkar tala om, det som lämnas åt den kalla verklighetens sociala åtgärder. Men ?Den arge? är en rungande befrielsehymn, en självständighetsförklaring av två geniala bilderbokskonstnärer som ser alla människor med stor kärlek."/Lotta Olsson, Dagens Nyheter»Dahle?Nyhus tre böcker för barn (och vuxna, vill jag hävda) är bland de vackraste jag läst, och det är en fröjd att någon vill ta barn på sådant allvar.»/Jenny Rydqvist i Sydsvenskan»Det finns ingen slumpmässighet eller slentrian i det som uttrycks här. De här böckerna är gjorda med stor konstnärlig integritet och stor inlevelse....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Linda Åslund

2011-03-16

Betyg

Oj.
Den här boken tror jag skrämmer åtta av tio barn, så mycket att jag inte skulle vilja läsa den för dem, den väjer inte för det svåra - och den lägger allt i händerna på lille Boj, som måste berätta för att något ska kunna bli bättre.

Men om den med sitt svåra ämne kan hjälpa det nionde barnet av dessa tio, så är den värd varje andetag av smärta. Dessutom är den betydelsefull för alla oss vuxna som kan behöva läsa och tänka till, för att se oss omkring en extra gång och räcka ut en hand där det behövs. Den skuldbelägger inte föräldrarna, även om man känner smärtan. Det tionde barnet? Ja, det kommer nog att bara läsa bilderna och inte ta särskilt illa vid sig.

Lena Floser

2010-01-22

Betyg

En bilderbok för barn om barn- och hustrumisshandel, så vågat och så bra.