Ljudbok

Den andra dödssynden

Guillou, Jan

| 2019

Flag from sv

70


En ny generation Lauritzen ger sig in i fastighetsbranschen och i en ekonomisk kapplöpning som leder till väldiga vinster. Eller avgrunden.  Eric Letangs advokatbyrå ställs inför helt andra påfrestningar i form av den moralpanik som leder till incestmål och terroristrättegångar där rader av oskyldiga kommer att dömas. Det rättsliga sammanbrottet kulminerar därefter i mordet på landets statsminister.  1980-talets vildsint egoistiska stämningar är på väg att bli det socialdemokratiska folkhemmets svanesång. Allt kan hända. Och det händer.  Den andra dödssynden är den nionde delen i Jan Guillous romansvit Det stora århundradet en berättelse om mänsklighetens största, grymmaste och blodigaste århundrade. 

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Mats Sigfridsson

2022-10-03

Betyg

Synd att en bokserie som ändå började bra med bra historiebeskrivning har övergått till att vältra sig i sina vänsterorienterade åsikter sida upp och sida ner. Betyg 1,5

Linda Svensson

2020-01-03

Betyg

Fortsatt läsvärd serie men når inte upp till samma nivå som de inledande böckerna.

Jan Svensson

2019-12-26

Betyg

Når inte riktigt 60- eller 70-talsböckerna. Kan ju bero på att 80-talet var blekare eller att jag minns det lite annorlunda. Författaren får emellertid med mycket av tidsandan men får inte till en lika stark ramhistoria som tidigare. Men den danska utflykten var intressant. Läsvärd, trots allt.

Jan Banan

2019-11-27

Betyg

Ett gediget arbete av en lysande författare. Dock är det de första fem böckerna i roman-sviten som ger mig det lilla extra.

K

Katarina Strid

2019-09-29

Betyg

Jag tyckte denna var ett lyft från föregående, bra berättat men ibland skulle man vilja att berättelsen stannar upp lite och breddas.