Junior, 14 r, r den nrdigaste indianen i hela Spokane-reservatet. Han lspar, stammar, r fdd med vattenskalle och sitter helst av allt hemma och ritar serier. En dag fr Junior besk av sin lrare, Mister P, som har ett enda rd att ge honom: k hrifrn, s fort du bara kan. Mister P har tvingats bevittna allt fr mnga begvade barn i reservatet som bara ftt lra sig en sak: hur man ger upp. Trots att nstan alla p reservatet ser honom som en svikare och frrdare, lyder han rdet och brjar p en helvit medelklasskola 22 miles bort. De enda indianerna dr r han sjlv och skolmaskoten. Mitt liv som halvtidsindian bygger p den hyllade frfattaren och komikern Sherman Alexies egna upplevelser. En sorglig men varm berttelse, vlskriven, full av humor kryddad med Ellen Fornays underbara illustrationer i seriestil. * Vinnare av det prestigefyllda National Book Award for Young...
2017-06-04
Konstigt skriven bok. Det r svrt att f en uppfattning av vad som hnt honom p riktigt och vad som r phittat. Sprket i boken r inte heller srskilt unikt, fint formulerat.
2014-10-20
En rolig skildring av en uppvxt i ett indianreservat. Ett allvarligt och sorgligt mne berttas p ett humoristiskt stt.Teckningarna frstrker knslan.
2013-04-02
Andra gngen jag lste den nu. Den vxer fr varje gng. Tar upp mnga intressanta frgor, utan att ge enkla svar.
2009-09-08
Tragikomisk berttelse om att passa in. Utspelar sig i ett nutida indianreservat. Skrivet i dagboksform.