Den 1:a att dö

Patterson, James

| 2004

Flag from sv

37


En galning ger sig på och dödar på ett bestialiskt sätt nygifta par på deras bröllopsnatt. Polisinspektör Lindsey Boxer får hand om fallet och även om Lindsey hunnit se det mesta under sin tid på San Franciscos mordrotel har hon svårt att värja sig inför denna grymhet. Alla spår i utredningen leder åt ett visst håll: Nicholas Jenks, en känd bestsellerförfattare. Men Lindsey börjar fatta tvivel, bevisen verkar alltför uppenbara. Är det verkligen han som är den skyldige? James Patterson är en av USA:s mest lästa författare, och hans böcker ges ut i ca 25 länder. Den 1:a att dö är först ut i en ny serie om fyra väninnor som tillsammans löser flera brott. När den utkom i USA hösten 2003 gick den direkt upp på 1:a plats på New York Times bestsellerlista! Filmrättigheterna har köpts av TV-bolaget NBC.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Blommiga Barbro

2019-05-01

Betyg

Spännande, välskriven, engagerande och mycket lättläst. Jag fann den först väldigt förutsägbar i mitten men den tog sig fram emot slutet och blev då riktigt spännande och väldigt oförutsägbar där det som jag trodde mig veta inte alls visade sig stämma.
Och precis när jag trodde att boken skulle sluta så kommer därtill epilogen som visade sig vara mycket otäck och spännande och inte alls vad jag förväntade mig. Därtill tyckte jag mycket om karaktärerna, särskilt Lindsay och jag ser mycket fram emot att få följa henne och väninnorna i kommande böcker!
Jag kan riktigt varmt rekommendera den här mycket spännande thrillern!
Slutbetyg, en stark 4:a!

F

Fredrik Davidson

2010-08-04

Betyg

De 200 första sidorna var inget speciellt. Tämligen bristfälliga beskrivningar av personer och miljöer. De sista 100 sidorna var spännande och de sista tio med flera oväntade vändningar.