Decompression

Zeh, Juli

| 2014

Flag from en

30


In an attempt to further her career, Jola is determined to land the lead role in a new film about underwater photographer and model Lotte Hass. To improve her chances, the couple travel to Lanzarote and hire diving instructor Sven, paying him a large sum for exclusive tuition.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

P

Petra Ohms

2015-12-23

Betyg

Visst, det tog ett tag innan jag hade läst in mig på boken och förstått hur den var uppbyggd, men sedan hade jag svårt att lägga den ifrån mig. Jag upplever den som väldigt välskriven, stundtals briljant, och ganska originell med sin ofta korta satsbyggnad. Men man måste komma ihåg att det mestadels är bokens huvudperson Sven som skriver i jag-form, han är ingen intellektuell utan en handlingsmänniska. Boken är intelligent och spännande, med en ganska raffinerad intrig. Jag känner också beundran för Juli Zehs sakkunskap inom det område som boken huvudsakligen handlar om, dyksporten. Med en självklar elegans umgås hon med alla fackuttrycken, det gör boken trovärdig.

Josefine Ejebjörk

2014-12-14

Betyg

Något märklig, vet inte riktigt vad jag ska tycka, det får bli ett ok betyg.

A

Artur Foxander

2014-11-21

Betyg

Riktigt spännande trots det långsamma tempot. Författaren använder rätt ovanliga grepp för att berätta händelseförloppet. Till en början kändes det lite förvirrande, men blev mer och mer spännande ju längre man läser.

Inte riktigt min genre, men riktigt bra ändå... Kanske för att jag har varit med om några liknande händelser och minnena kom tillbaks till mig.

Kerstin Hellgren

2014-04-28

Betyg

Kan inte ta mig igenom boken. Tråkig tyvärr!

Jakob Nylin

2014-04-11

Betyg

Bokens huvudperson förstår i slutet av boken inte riktigt vad som hänt, och framför allt inte varför. Jag står minst lika oförstående inför den komplicerade intrigen, ett slags triangeldrama, men sättet intrigen berättas på fängslar mig! Väldigt spännande, det är nästan en befrielse att intrigen till sist tar slut.