Death Comes to Pemberley

James, P. D.

| 2011

Flag from en

141


The year is 1803, and Darcy and Elizabeth have been married for six years. There are now two handsome and healthy sons in the nursery, Elizabeth's beloved sister Jane and her husband Bingley live nearby and the orderly world of Pemberley seems unassailable. But all this is threatened when, on the eve of the annual autumn ball, the guests are preparing to retire for the night when a chaise appears, rocking down the path from Pemberley's wild woodland. As it pulls up, Lydia Wickham - Elizabeth's younger, unreliable sister - stumbles out screaming that her husband has been murdered. Inspired by a lifelong passion for the work of Jane Austen, PD James masterfully recreates the world of Pride and Prejudice, and combines it with the excitement and suspense of a brilliantly-crafted crime story. Death Comes to Pemberley is a distinguished work of fiction, from one of the best-loved, most- read...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Hedvig Marklinder

2015-05-26

Betyg

Hade höga förväntningar då jag tycker väldigt mycket om Stolthet och fördom. Tyvärr föll den pladask, idén är god och rolig men sättet den är skriven på och "ploten" känns utdragen och uppfyllde inte alls mina förväntningar. Läste inte ens ut boken därav får den lägsta betyg.

Lotta Berlin

2014-05-28

Betyg

För mig som älskar Austens "Stolthet och fördom" och som känner karaktärerna sedan tidigare blev det lite väl mycket upprepningar och förklaringar kring olika karaktärers agerande. Jag snabbläste (eller inte alls) mycket på grund av det, men så blev hela alltet liksom lite utdraget och trist på slutet. Jag skummade nog bara igenom slutet. Ingen direkt spänning i boken tycker jag.

M

Maria Linder

2014-05-01

Betyg

Min första ljudbok, därför svår att betygsätta.
Kanske något långsam och väl noggrant och konstant hänvisande till stolthet och fördom, men man älskar ju karaktärerna.

Blommiga Barbro

2013-09-26

Betyg

Boring! Finns inte något bättre ord att beskriva den på. Totalt genomtråkig läsning, har även smått börjat tröttna på Katarina Ewerlöfs "lite väl teatraliska" uppläsning!

K

Katarina Strid

2013-06-28

Betyg

Den 4e stjärnan kommer av att det mest intressanta med boken är att återknyta bekantskapen med karaktärerna från "Stolthet och fördom" och hur det kunde ha gått.
Men mordgåtan är spännande den också.

Camilla Kallai

2013-06-11

Betyg

Småtrevlig bok men jag blir irriterad när författare skildrar en annan tid och samtidigt flirtar med oss och vår samtid via karaktärerna för uppenbart.

Ethel Åslund

2013-02-22

Betyg

Småtrevlig bok att gå och lyssna på. Bästa deckardelen tyckte jag var genomgången av Elizabeths och Darcys kärlekshistoria.

Lotta Karlsson

2013-02-20

Betyg

Nej, det här var alldeles för tråkigt. Har man inte läst Austen ger den ingenting, och jag vet inte om den ger så mycket då heller faktiskt.

Kickie Boman

2013-01-12

Betyg

Bra fortsättning på Jane Austens bok, trevligt att "återse" karaktärerna. Men så bra mordgåta var det ju inte.

Maria Jönsson

2013-01-10

Betyg

Historien i sig är inget att jubla över men det är alltid trevligt att få chans att umgås lite till med Darcy och Elisabeth. Fast den riktiga tidsandan lyckas inte P.D James att fånga

Karin Lundberg

2013-01-09

Betyg

När jag först läste om boken blev jag alldeles till mig - mer Bennets och Darcy! Men ganska snabbt blev återseendet av dessa karaktärer det som var spännande, inte själva intrigen i sig.

Pia Stendahl

2013-01-04

Betyg

"När döden kom till Pemberley" är på ett sätt en väldigt annorlunda bok av P.D. James. Den bygger på Jane Austens "Stolthet och fördom".

Tempot är långsamt och miljöbeskrivningarna är målande

James gör ett försök till ett tidstypiskt språk för att matcha Austens och även om det fungerar så känns det inte riktigt trovärdigt. Jag upplever det mer som klumpigt och onaturligt. Dessutom tappar boken tempot av språket vilket gör att boken inte blir så spännande.

Jag tycker att själva mordgåtan känns ganska platt och tråkigt.

www.bokbrus.se finns fler recensioner av ljudböcker.

Engelska Väninnan

2012-12-13

Betyg

Seg.

G

Gunilla Jönsson

2012-11-09

Betyg

Helt klart kul att återuppta bekantskapen med Elizabeth odh Jane, men någon deckarhistoria av rang är det inte.

My.loved.books

2012-10-15

Betyg

En helt underbar fortsättning av Janes Austens "Stolthet och fördom"!