Death at La Fenice

Leon, Donna

| 1994

Flag from en

172


Available in paperback for the first time, the first book in the internationally bestselling Guido Brunetti detective series in which a high society murder leads the detective Beautiful and serene Venice is a city almost devoid of crime. But that is little comfort to Maestro Helmut Wellauer, a world-renowned conductor whose intermission refreshment comes one night with a little something extra in it--cyanide. For Guido Brunetti, vice-commissario of police and genius detective, finding a suspect isn't a problem; narrowing the large and unconventional group of enemies down to one is. As the suave and pithy Brunetti pieces together clues, a shocking picture of depravity and revenge emerges, leaving him torn between what is and what should be right--and questioning what the law can do, and what needs to be done.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2015-08-24

Betyg

En trivsam deckare, om man nu kan kalla det så... Skön miljö, bra personporträtt och en klurig handling.

O

Olga Lund

2014-06-25

Betyg

Om bara själva intrigen var liiite mer spännande så hade det varit en 4 för mig. Gillar Donna Leons sätt att skriva.

Monika W

2014-05-29

Betyg

Många gånger har jag hört namnet Donna Leon, men trots att hon skriver deckare så har jag aldrig brytt mig om att läsa någon av hennes böcker. När det för något år sedan började pratas om en resa till Italien så tyckte jag att det var dags att kolla upp den här författaren. För även om hon är amerikan så bor hon i Venedig och skriver böcker som utspelar sig i Venedig. När jag dessutom lyckades få tag på den första i serien så var det inte längre något snack. Boken inköptes, men resan till Italien blev aldrig av då, så den blev ännu en av hyllvärmarna. Men nu har både resa och bok blivit avverkad. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2014/05/ond-brad-dod-i-venedig-av-donna-leon.html

Anita Lundgren

2010-09-05

Betyg

Inte så märkvärdig, fast skickligt skriven. Till synes anspråkslös men man glömmer inte så lätt bort den som med så många deckare som skrivs idag.

Jakob Fredriksson

2009-07-23

Betyg

Kunde inte lägga den ifrån mig. Visserligenen ganska enkel romam, men det var ett nöje att läsa den och det krävdes inte regniga dagar för att komma igenom den.

Jakob Fredriksson

2009-07-23

Betyg

Kunde visserligen inte lägga den ifrån mig, men det är en ganska enkel, men mycket trevlig roman.