Dear Life

Munro, Alice

| 2013

Flag from en

216


**Winner of the Nobel Prize in Literature**Alice Munro captures the essence of life in her brilliant new collection of stories.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

L

Liselotte Wijkmark

2014-12-11

Betyg

Hon skriver alltid hudnära och så att man känner en gemenskap med karaktärerna

Kamali 

2014-02-14

Betyg

Fantastiskt språk i sin karghet. Scen efter scen målas upp och etsar sig fast, trots ett minimum av detaljer. Välförtjänt nobelpristagare.

Kim M. Kimselius

2014-01-17

Betyg

Det var med stort nöje jag läste Alice Munros bok Brinnande livet. Hon har ett språk som griper tag och lyckas få mig att känna det som jag är där. Läs hela recensionen här: http://www.boktipset.se/blogg/kimselius_bokblogg/2014/01/17/brinnande-livet-av-alice-munro/

Kim M. Kimselius

2014-01-17

Betyg

Ett språk som griper tag. Läs hela recensionen här: http://www.boktipset.se/blogg/kimselius_bokblogg/2014/01/17/brinnande-livet-av-alice-munro/

Blommiga Barbro

2013-11-22

Betyg

Nobelpriset? Verkligen! Jag måste erkänna att jag är inte mycket för noveller. Visst var väl några ganska bra, men på det stora hela ganska så tråkigt. Ändå! Jag blev väldigt förvånad över språket, och det är inte positivt. Jag upplever språket som både barnsligt och bitvis smålöjligt- detta kan naturligtvis bero på översättaren. Ändå tycker jag att det här var en ganska så tråkig bok. Den tilltalar inte mig det minsta!

G Anna G

2013-11-04

Betyg

utan tvekan bra, men ändå lite kort för min smak.

Emma Fägerlind

2013-10-10

Betyg

Nobelpris? Verkligen? Det här är nog tredje boken jag läser och de är väl alla lite småbra sådär, men jag tror knappt att jag skulle rekommendera någon av dem. Det finns ju så mycket som är så mycket bättre.

Hanna Bragberg

2013-06-07

Betyg

OK men inte lika bra som tidigare novellsamlingar tycker jag. Tyckte emellanåt att det var svårt att förstå vem respektive huvudperson var, eftersom det doldes bland en massa omständigheter som beskrevs i detalj. Men visst, ska man läsa noveller ska man läsa Munro!

Maria Eriksson

2013-03-29

Betyg

Alice Munro är novellernas mästare och Nobelprisfavorit, nu aktuell med novellsamlingen ”Brinnande livet”. Den innehåller 14 fiktiva noveller, förutom fyra som är självbiografiska. Konstigt nog är de sistnämnda inte alls lika intressanta som dem som hon hittat på. Novellerna utspelas i enkla vardagssituationer och det är lätt att identifiera sig med de lite kantstötta människorna. Här finns berättelsen om kvinnan som lämnade sitt sovande barn utan tillsyn en kort stund för sin egen njutning, ett beslut som kunnat sluta i katastrof. Eller kvinnan som plågas av minnet av systerns tragiska drunkningsolycka. Den harmynte mannen som försent inser vad han gått miste om eller den rika kvinnan som plötsligt inser att älskaren bara varit ute efter pengar. Munro skriver så effektivt, på några få rader kan hon gestaltat en person och ge berättelsen en ram. Miljön är kanadensisk landsbygd eller några av de större städerna, tidsperioderna växlar och både barn, vuxna och äldre har huvudroller. Ofta handlar det om de där ögonblicken i livet, när något förändras så att livet vänder. Livet är sårbart och mörkret ligger under ytan. Men om vi accepterar det tragiska, att det är så våra villkor ser ut, säger Munro, så kan man överleva och gå sin väg med lätta steg. Så läs dem långsamt, en och en, och njut av en riktigt bra författare. Publicerad i Norran 21 mars 2013

Maria Eriksson

2013-03-29

Betyg

Novellernas mästare!