Deadline

Få en inblick i en modern tidningsredaktion från dess allra sämsta sida. Deadline är en spänningsroman om arbetsplatsen från helvetet. När Anna får drömjobbet på livsstilsmagasinet Suzanna träder hon in i en värld hon tidigare bara sett på håll. Glammiga galor, gratisprylar och uppmärksamhet. Chefredaktören Diana Gray är en före detta dokusåpadiva och nu populär influencer, med stor karisma och många kändisvänner. Anna dras som i en virvelvind med i Dianas stjärnglans. Tills hon förstår att något är allvarligt fel på det nya jobbet. Redaktionen lider av en omänsklig stress och Diana ljuger och manipulerar. Vad är det Diana till varje pris inte vill avslöja? Det hela utvecklar sig till ett spel på liv och död, och insatserna visar sig vara högre än Anna någonsin kunnat föreställa sig. Rebecka Edgren Aldén har tidigare arbetat som redaktör på Bonnier Tidskrifter. I sin...

ElinsBokhylla

2022-05-03

Detta är den första boken som jag läser av Rebecka Edgren Aldén och jag tycker nog att jag har fått ett bra första intryck, blev jag jätte överraskad och tyckte att boken var bra, nja kanske inte riktigt.

Bokens handling är för mig lite annorlunda, för en som är väldigt intresserad av journalistik och skrivandet tyckte att det skulle vara spännande att läsa en bok som utspelas på en tidningsredaktion och det tycker jag med. Handlingen är spännande och full med intriger, karaktärer och händelser som man vanligtvis kanske inte ser i andra böcker.

Men med det sagt så upplevde jag boken och handling som lite seg och långtråkig, det tog väldigt lång tid innan boken kom igång och för mig att fastna för karaktärerna och handlingen. För mig känns det nästan som att boken kunde ha kapats med rätt så många sidor och att den då med ens hade varit mycket bättre, för den var väldigt lång och utdragen.

Rebecka Edgren Aldén är dock väldigt skicklig på att skriva, hennes karaktärsbeskrivningar är väldigt bra och hennes sätt att få karaktärerna att spela med varandra är skickligt. Det är lätt att hänga med under bokens gång då språket är väldigt enkelt och lätt att läsa, även om boken känns lite lång emellanåt.
Det märks att Edgren Aldén är bekväm med klimatet på en tidningsredaktion eftersom hon så lätt kan återspegla de olika arbetsuppgifterna och kommunikationen mellan de olika cheferna.

I det stora hela tyckte jag att bokens handling var välskriven och bra, det fanns många detaljerade delar som jag uppskattade och jag tyckte att bokens ämne är väldigt intressant och viktigt att ta upp. Vad just det ämnet är vill jag inte spoila, för då spoilar jag mestadels av boken, tyvärr.

Deadline av Rebecka Edgren Aldén är en bok med många intressanta karaktärer som binds ihop till en stor skandal i slutet av boken. Boken har en viss spänning och intriger men jag kan ändå inte låta bli att känna att något fattas. Boken är bra, inte den bästa jag har läst men helt klart bra och jag rekommenderar den för de som inte gillar så läskiga och komplicerade spänningsböcker.

Monica Bäckelin

2020-09-29

En bra och spännande bladvändare. Läs den.

H

Hanna Lindberg

2020-09-22

En spänningsroman som rör sig på flera nivåer.

Här får vi lära känna karaktärerna som gör det glammiga livsstilsmagasinet Suzanna, där romanens huvudperson Anna kämpar för att balansera ett minst sagt krävande jobb med att vara en närvarande fru och mamma till två döttrar.

När chefredaktören Diana hittas död ställt på sin spets. Inget är som det verkar bakom den fina fasaden, och Anna kastas in i en mardröm som bara växer.

Rebecka Edgren Aldén tar sig tid att gestalta karaktärerna och miljön. Steg för steg byggs spänningen upp, för att sedan ta en halsbrytande vändning.

Deadline är en otroligt välskriven thriller med snygg intrig, om ett brott som pågår mitt framför våra ögon - utan att vi ser det. Rekommenderas starkt!

Spännande, rapp & underhållande!