De vilseförda

Atkinson, Kate

| 2005

Flag from sv

61


I De vilseförda berättas parallellt tre historier som utspelar sig från 1970-talet fram till våra dagar. Det handlar om längtan efter kärlek, om hat, övergrepp och ond, bråd död, men också om dråpliga små figurer mitt bland allt det svåra, svarta. Privatdetektiven och f.d. polisen Jackson Brodie utreder tre olika fall. Ett handlar om femåriga Olivia som försvann en sommarnatt i Cambridge 1970. Hon är yngst av fyra systrar som alla fruktar sin far, matematikern. Ett annat fall handlar om artonåriga Laura, som knivmördas av en man på sin fars advokatbyrå. Mördaren är fortfarande okänd och på fri fot. Ett tredje om spårlöst försvunna Tanya, nu tjugofem, som växte upp hos farföräldrarna sedan mamman hade dödat Tanyas far med ett yxhugg i huvudet. Detektiv Jackson, själv bittert skild och far till en älskad åttaårig flicka, börjar utreda fallen, som på märkliga och fantastiska...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2019-09-01

Betyg

Läst på svenska, De vilseförda: Jackson Brodie dyker upp igen i en underhållande, skickligt vävd historia, eller rättare sagt historier. Atkinson har ett fantastiskt rikt språk och en detaljrikedom utan like, men här blir det kanske lite för mycket av det goda. Det är inte lätt att hålla ordning på de olika skeendena och personerna, borde haft ett block vid sidan om och antecknat... Det stör förstås min läsning av denna fantasirika bok.

Josefine Ejebjörk

2016-08-19

Betyg

Började bra. Bra upplösning. Mitten var seg på sina ställen.

Ulla Englund

2012-01-12

Betyg

Det här är ju en sorts deckare. Men jag skulle mer kalla det en roman, lätt skruvad men mänsklig och med förvånansvärt trolig intrig. Jag är så förtjust i Kate Atkinsons språk. Toppenbok, nu blir det en femma igen.

Ullis N

2010-01-06

Betyg

Mer mysig roman än deckare. Finstämd på sina håll.