De vandrande städerna

Reeve, Philip

| 2006

Flag from sv

52


"Nu när stunden var inne var Tom så rädd att han knappt kunde andas, än mindre resa sig upp och stå öga mot öga med Jägaren. Jag klarar inte det här! tänkte han. Men han kunde inte överge Hester, inte när hon köpslog med sitt eget liv för att rädda honom. Han var tillräckligt nära för att se skräcken i hennes ögon och solskenet som glimmade i Jägarens klor."Föreställ dig att du bor i ett London som drivs framåt av stora motorer. Tänk dig att du faller av din stad och ser den försvinna i fjärran. Det är vad som händer Tom. Han är övergiven och förrådd, strandsatt i ödemarken tillsammans med Hester, en vanställd och hämndlysten flicka. Tillsammans tvingas de fly genom ödemarken, förföljda av Jägaren Törnskata, en död man som återuppväckts med hjälp av Gammal Teknik. Samtidigt har staden London slagit in på en ödesdiger kurs, i hemlighet bärande på ett fruktansvärt vapen. Toms värld ställs på...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Rebecka Angelin

2019-06-14

Betyg

Handlingen var ju bra. Historien spännande med en framtid där städer går eller flyger. Men tyckte för många dog. Hade velat lära känna fler av karaktärerna bättre men nej de dog en efter en.

Lina Viklund

2011-07-21

Betyg

Intressant och, sorgligt nog, kanske inte helt omöjlig framtidsvision. Fantastisk bokserie!

Michael Bafford

2009-11-17

Betyg

Med tanke på grund premissen - som är ju helt vansinnig, är den här en av de allra bästa böcker jag läst. Hela serien är jättebra ? med en liten nedgång i del 2, kanske. Här finns allt: äventyr, kärlek, hat, komplotter, svek, försoning, och en sprudlande fantasi. En historia som griper tag i läsaren och suger in dig.