"ett imponerande högt tempo" Göteborgs-Posten"Malmökänslan är mycket bra från start. /.../ detta är en serie jag kommer att följa" Sydsvenskan"En krypande spänning upprätthålls genom hela historien förbi flera elegant utlagda villospår. Betyg: 4/5" BTJEn välkänd Malmöprofil hittas mördad i hissen i ett nybyggt lägenhetshus i Västra hamnen. Han har ett märkligt brännsår över munnen. Martin ?Gulte? Guldström från Malmöpolisens specialgrupp för grova brott är en av de första på plats, och det som till en början framstår som en urspårad konflikt mellan två grannar visar sig snart vara något betydligt större.Vid Stockholmspolisens avdelning för grova brott toppar Truls Reimer statistiken över uppklarade fall, men hans buffliga attityd uppskattas inte av alla. Då klagomålen blir för många får han ett erbjudande om förflyttning till Malmö, och hans chef gör det klart...
Lättsam och spännande!
Åh vad kul med en helt ny serie av en redan etablerad författare. Det känns spännande att vara med från början och kunna följa alla i Profileraren.
"De utvalda" är en lättläst, välskriven och spännande kriminalroman. Det är högt tempo och de korta kapitlen manar till mera läsning, jag hinner ett till... Intrigen byggs upp på ett skickligt sätt med en bra mix av villospår, komplicerade hemförhållande och vissa samarbetsproblem i utredningsgruppen.
Helena Kubicek Boye har fått till ett färgstarkt persongalleri med personer att älska, hata, bli inspirerad av och vilja lära känna lite bättre. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag känner för Huvudkaraktären Kattis, jag både gillar och ogillar henne. Oavsett är detta en serie som jag väldigt gärna vill fortsätta följa och jag tror att karaktärerna kommer att växa i sina roller och trots att Truls är en buffel så tror jag att han behövs för att gruppens dynamik ska bli komplett.
Betyg: 4 av 5 - 📚 - Författaren (och psykologen) Helena Kubicek Boye har skrivit sex stycken böcker i deckarserien om psykologen Anna Varga, men jag har inte läst någon av dom. Nu har hon påbörjat en ny spänningsserie om psykologen Kattis Olsson som jobbar som profilerare hos Malmöpolisen. Den första boken heter De utvalda, och den har jag nu läst, och jag tyckte att den var riktigt bra. Så jag kan absolut rekommendera den, och jag kommer att följa serien framöver. Jag lyssnade på boken, som var bra inläst av Jessica Liedberg.