Ljudbok

De tre musketörerna

Dumas, Alexandre

| 1905

Flag from sv

1021


?En för alla, alla för en!? I Alexandre Dumas spännande äventyrsklassiker får vi följa den unge och modige D'Artagnan som just anlänt till Paris. Hans livs största dröm är att få ingå i den ärofulla grupp av elitsoldater vars uppgift är att skydda den franske kungen. Han lär känna de tre musketörerna Athos, Porthos och Aramis och de blir snabbt oskiljaktiga vänner. När D'Artagnan möter den vackra hovdamen Constance och blir handlöst förälskad blir han allt mer insyltad i maktens intriger. Kriget mot England drar närmare och musketörerna tvingas välja sida i det spel där den listige kardinal Richelieu tycks dra i alla trådar. De tre musketörerna är en berättelse om hämnd, svek, kärlek och framför allt ? vänskap.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Magnus Johansson

2016-07-25

Betyg

Karaktärerna är något ytliga, och storyn inte direkt trovärdig. Men något som fängslar så pass får en lätt att bortse från småsaker.

D

Dan Tilert

2015-07-20

Betyg

Det är möjligt att en fyra är lite av ett överbetyg, men den får det för riklig swashbuckling och för att vara en gammal favorit.
Jag har nu läst om den på engelska i vad jag hoppas är sin fulla längd, och den funkar. Men den är också en historia om fyra våldsamma flåbusar. Varför har så få märkt att det är Milady som är hjälten?
För den som orkar går jag in på det här:
http://dantilert.se/2015/02/11/jaccuse/

Betyg

4.5/5, nästan 5/5.

Lite för svår politik för min smak, annars toppklass. Mycket underhållande karaktärer :-)

Läste en tidig utgåva, tryckt 1945. Tre delar på vardera 300 sidor.

Boktanten

2012-02-05

Betyg

En klassiker som man bör läsa. De böckerna som jag läste var tryckta 1940 och hade väl inte det modernaste språket. Men på något konstigt sätt så känns det nästan som om det hör till när man läser en ?klassiker?. Lite jobbigt med en del konstiga ord, men man vänjer sig ganska fort. Väldigt långa kapitel som gör det svårt att lägga ifrån sig boken. I alla fall för mig som inte kan sluta läsa mitt i ett stycke eller mitt i en händelse. I övrigt så är det en väldigt händelserik bok, det är nya äventyr hela tiden. Som sagt en klassiker som man bör ha läst.

Kjell Jacobsson

2010-05-05

Betyg

Vägen in i literaturens värld....

Stefan Hall

2010-05-03

Betyg

Lättsam och underhållande.

123 Linnea

2010-03-01

Betyg

3+