De största vatten

Dahl, Arne

| 2007

Flag from sv

394


"Ett av de märkligaste och intressantaste kriminalförfattarskap som funnits i Sverige."Göteborgs-Posten I ett kök i en av miljonprogrammets förortslängor sitter fem utvisningsdömda afrikaner. En stund senare gör de inte längre det. Strax därefter tar sig en snuvig inbrottstjuv in i en lägenhet på Södermalm. Det visar sig inte bli ett riktigt vanligt inbrott. I och med att dessa båda dörrar öppnas sveper en stank från det förgångna in över Rikskriminalens specialenhet för våldsbrott av internationell art, mer känd som A-gruppen. Inte minst drabbar den kriminalinspektör Kerstin Holm, som finner sig alltmer personligen indragen. Långsamt tvingas hon allt närmare de allra blindaste fläckarna i sitt förflutna. "Det är spännande, det är krävande och stundtals nästan vackert." Dagens Nyheter "Arne Dahl skriver några av de bästa kriminalromaner som ges ut i Sverige i dag... De är täta,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

O

Olga Lund

2013-03-05

Betyg

Mycket bra. Trots att handligen är snutt på fantastisk så är det ändå svårt att lägga ifrån sig boken.

Ingeborg Amnéus

2013-02-12

Betyg

Som vanligt bra skriven Dahl-deckare, men lite för otrolig historia.

E

Eva Bill

2012-04-16

Betyg

I mina ögen bästa deckarförfattaren vi har!! jag har slukat hela serien och jag avundas dem som inte har läst den ännu!!

Monika W

2012-04-03

Betyg

I denna femte del om A-gruppen får vi lära känna Kerstin lite bättre. Eller faktiskt ganska så mycket bättre, man kan säga att vi kryper in i de allra mörkaste vrårna i hennes liv. Där gömmer sig en del, om man säger så. Jag vet inte om det är Kerstins hemligheter som gör boken lite mörkare än de andra i serien, eller så kan det bero på att det är höst och regnigt. När man läser så är man ju verkligen där. Läs resten på http://bokslut.blogspot.se/2012/04/de-storsta-vatten-av-arne-dahl.html

Anette Carlsson

2011-11-17

Betyg

En helt vanlig deckare. Inget orginellt, men heller inte dålig. Underhållande att läsa.

Mats Olander

2011-05-12

Betyg

Arne är nog bland det bästa vi har i dag bland deckarförfattare. Handlingen blir inte seg eller förutsägbar, karaktärerna är intressanta och språket är väldigt bra.

Oskar Henriksson

2010-03-11

Betyg

En av Sveriges bästa kriminalförfattare. Serien om A-gruppen är lysande rakt igenom.

Merete Madsen

2010-01-27

Betyg

Hans kvinnoporträtt är minst sagt märkliga, så konventionellt fördomsfulla.

Lilian Boquist

2009-11-26

Betyg

Lyssnade på den här boken och Torsten Wahlund läser vilket ger ett ordentligt mervärde, han levandegör personerna - med deras olika dialekter dessutom. Så boken är visserligen bra men blir extra bra med uppläsningen.