De sista tanterna

Bremmer, Fatima

| 2011

Flag from sv

21


Den svenska tanten - utrotningshotad eller på frammarsch? Lär känna tanten! Hon som lägger upp håret på papiljotter, som bakar sina egna kakor, som aldrig skulle sätta på sig ett par jeans men gärna en rockklänning med knäppning i ryggen. Tanterna har länge varit osynliga. De har slitit i det tysta. De stod hemma i fläckiga förkläden och rullade köttbullar till de män och kvinnor som nu styr Sverige. De sydde deras kläder, badade dem och talade om vad som är rätt och fel. Hittade knepen för att få pengarna att räcka till under en tid när det inte var självklart att få vara mätt. De svenska tanterna är födda under 1910?1930-talen och tillhör generationerna som aldrig fick en egen ungdomskultur. Deras storhetstid infaller strax efter andra världskriget. På bio visas då filmer som "Maj på Malö" och "Kyssen på kryssen". På gatorna rullar Volkswagens Bubblor och Volvos PV. Mäns och...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

En strålande bok om kvinnans historia från början av 1900-talet till nu.

Gunnel Lindström

2014-05-01

Betyg

Ett stycke kvinnohistoria som jag tyckte mycket om att läsa. Kände i beskrivningarna igen min mamma som nu skulle varit 94 år.

Karin .

2011-11-27

Betyg

Foton och illustrationer hade mått bra av eget utrymme! Boken hade fått ett högre betyg om den utformats på ett bättre sätt.