De sista barnen på jorden och skräcken från yttre rymden

Brallier, Max

| 2020

Flag from sv

3


Häng med på ett nytt äventyr med de sista barnen på jorden! Det är första vintern sedan Monsterapokalypsen började. För Jack och hans vänner betyder det slädkatapulter, episka snöbollskrig och ett monstercoolt julfirande. Men den snövita idyllen mörknar när en ny skurk dyker upp i stan. Och den här gången är det en människa. När skurken stjäl Jacks monsterdräparvapen, Skäraren från Louisville, bestämmer han sig för att ta det tillbaka. Men det blir inte lätt. Jack, June, Quint och Dirk upptäcker snart att vapnet är nyckeln till en ondskefull plan som hotar hela deras värld ...De sista barnen på jorden och skräcken från yttre rymden är fjärde fristående delen i succéserien. En actionladdad och rysligt rolig berättelse om vänskap, kärlek - och ZOMBIER!"Det är inte bara komik och finurliga grepp utan här finns också funderingar om prioriteringar och hur man kan agera schysst...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

bra och spännande

Elisabeth Berglöf

2021-02-07

Här bjuds vi på explosivt och snabbt tempo. Jag gillar de extrema och coola illustrationerna trots att de är i svartvitt.
Följ med på vilda och helt galna upptåg som håller ett tempo så man nästan baxnar.
Boken är skriven på ett språk som passar till åldern och det flyter på bra. Kapitlen är lagom långa som högläsningsbok men även när barnet kommit upp i bokslukaråldern.

Det här är den 5 fristående boken i serien men för mig är det den första jag läser och jag gillar den.
Spännande, rolig och lättläst
Du kan även se den här serien på Netflix.

Betyg

Gustav 10 år:
Vi har läst boken De sista barnen på jorden och skräcken från yttre rymden. Den är bra och ganska spännande och rolig. Barnen gör en del roliga saker. De har tex byggt en slädkatapult som de skjuter iväg sig med. De har en stor fin trädkoja med allt man kan behöva. Spelrum, zipline, katapult och varm choklad. Vissa kapitel har ganska många sidor men det är många bilder också. Detta är bok fyra i en serie men jag tycker att man kan läsa denna bok utan att man läst de andra. Vi hade inte gjort det iaf men jag vill läsa de andra böckerna också så jag vet allt. Man får veta lite i boken vad som hänt i de tidigare böckerna.

Det finns monster i boken och zombies. Boken handlar om vänskap och kärlek och den är ganska kul. Jag gillar bilderna.

Philip 8 år:
Jag älskar barnens trädkojehem. Jag vill också ha en sån koja. Jag tycker också om bilderna och jag tycker att boken är ganska rolig.

AC:
Detta är en kapitelbok som går ganska snabbt att läsa. Den handlar om några vänner och ganska många monster. Det finns som sagt många illustrationer i boken och den är skriven med en gnutta humor. Emellanåt är den ganska kul och lite spännande. Jag menar vem skulle inte tycka att det var kul slädkatapulter, episka snöbollskrig och ett monstercoolt julfirande?!

Kanske roligt att veta om att denna bokserie finns som serie på Netflix.